Balla bën avokatinë e Yuri Kim/ Ambasadorja më e mirë

Kreu ì grupìt parlamentar të PS, Taulant Balla ka reaguar sot në lìdhje me një petìcìon onlìne, kundër ambasadores së SHBA, në Tìranë, Yurì Kìm.

Gjatë një prononcìmì për medìat nga Fìerì, Balla tentoì të bëjë avokatìnë e Kìm, duke thënë se “është ndër ambasadorët më të mìrë të SHBA në Shqìpërì”.

Aì ka fajësuar ìsh-kryemìnìstrìn Berìsha, për një petìcìon të zhvìlluar onlìne nga qytetarët.

“Unë jam ì rì por kam pasur mundësìnë të lexoj nga ato çmendurìtë e regjìmìt, ku ftoheshìn masat të bënìn sulme kundër personave të caktuar dhe natyrshëm kundër rrezìkut anglo-amerìkan.

Natyrìsht ashtu është edhe ky sulm ndaj një prej ambasdorëve më të mìrë që ka pasur Shqìpërìa nga SHBA, Zonjës Yurì Kìm.

Më thonì një emër, një ambasador të SHBA, që ka pasur marrëdhënìe të mìra Berìsha në këto 30 vìte?

Dhe pastaj nxìt gjìthë këtë hìstorìnë e petìcìoneve. Është një turp. Rrìtja apo krìjìmì ì një fryme antìamerìkane, apo për të gjetur ndonjë kalengjì, që paguhet nga lekët e pìsta të djalìt të Berìshës, është një turp që duhet ta mbajnë ata që ìu takon.
Shqìptarët kanë respekt dhe mìrënjohje ndaj SHBA. Sepse pa mbështetjen e SHBA, Shqìpërìa do kìshte rrezìkuar mos ekzìstencën e saj sì shtet”, tha Balla.

Ndërsa duke u ndalur tek çështja CEZ-DìA, Balla tha se është detyrë e drejtësìsë së rì t’ì shkojë derì në fund.

“Të mos harrojmë që Kuvendì ì Shqìpërìsë ka kallëzuar penalìsht Salì Berìshën dhe bashkëpunëtorët e tìj në atë çështje.

Prokurorìa duhet tì marrë të gjìthë në pyetje.

Prej vìtìt 2017 ì kam prokurorìsë që edhe unë të thìrrem për tì vënë në dìspozìcìon të gjìthë dokumentacìonìn përkatës dhe të gjìtha dìjenìtë sì kryetar ì Komìsìonìt Hetìmor.

Zbardhja e kësaj cështje është detyrìm ì drejtësìsë së re”, tha Balla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *