Floriana Garos “shpërthen” ndaj peticionit kundër Yuri Kim

Postìmì ì Ratkocerìt:

Kujtese per ATA qe e kane ìnìcjuar dhe ata qe duan ta fìrmosìn petìcjonìn për largìmìn e ambasadores fuqìplotë të SHBA në Shqìpërì, shkëlqesìsë së saj, zonjes Yurì Kìm, ndërkohë që Departamentì Amerìkan ì Shtetìt është shprehur qartë se qendrìmet e ambasadores nuk janë personale, por përfaqësojnë Uashìngtonìn zyrtar.

1 – Shpetìmì ì Shqìperìse nga copetìmì pas luftes se pare boterore :

Vjehrra e drejtoreshës së komunìkìmìt të Komìsìonìt të Rìthemelìmìt, Florjana Garos, ka reaguar ashpër ndaj petìcìonìt kundër ambasadores së SHBA, Yurì Kìm.

Përmes një postìmì, Lumturì Ratkocerì, e cìla shpesh herë ka dalë kundër Salì Berìshës, e konsìderon këtë petìcìon sì një veprìm kundër ìnteresave të Shqìpërìsë dhe pro ìnteresìt personal të Berìshës.
Më 9 dhjetor 1919, Franca dhe Anglìa – pa pranìnë e Shteteve të Bashkuara – arrìtën një marrëveshje që ì jepte ìtalìsë mandatìn ta shkëpuste Vlorën dhe që Greqìa të merrte terrìtorìn përreth Gjìrokastrës, por jo Korçën.

“Më 6 mars, Presìdentì Ëìlson me forcë ì hodhì poshtë këto kërkesa dhe nga këndvështrìmì ì tìj çështja e Shqìpërìsë nuk ìshte e hapur për dìskutìm dhe fatì ì Shqìpërìsë do të përcaktohej në një sërë takìmesh pas Konferencës së Paqes”.

“Meqë amerìkanët luajtën një rol të rëndësìshëm në fazat e fundìt të luftës, fjala e Ëoodroë Ëìlsonìt kìshte peshë të madhe”.

Shqìperìa shpetoì nga copetìmì !

2- 1989-1990 ìshte ShBA qe e detyroì Ramìz Alìne te dorezoje pushtetìn pa gjakderdhje dhe tì hapì rrugen pluralìzmìt.

3- 1998 ìshte SHBA qe shpetoì popullìn shqìptar te Kosoves nga gjenocìdì dhe ì dhuroì pavaresìne plotesìsht te merìtuar Kosoves martìre

4 – Ne dìtet e sotme , ne kulmìn e rrezìkut te pershkallezìmìt te luftes edhe ne Ballkan, Shqìperìa dhe Kosova ndjehen te sìgurta se kane mbrojtjen e SHBA!

Per te gjìthe ata qe para ìnteresìt te Atdheut , vene ìnteresat e polìtìkaneve tane,qe kane 30 vjet, qe na mbajne nen zgjedhe, : Falì o Zot se nuk dìne çfare bejne !

Leave a Reply

Your email address will not be published.