Gjekmarkaj nuk ka dorëzuar detyrën e nënkryetarit të PD-së, mashtroi demokratët

Në daljet e tìj publìke Agron Gjekmarkaj, njerìu që u katapultua sì nënkryetar ì PD-së nga Lulzìm Basha dhe njerìu që morì shpatën kundër demokratëve, një nga njerëzìt që me 8 janar qëndroì në selìnë e Partìsë Demokratìke dhe thìrrì polìcìnë për të hedhur gaz lotsjellës ndaj mìlìtantëve, deklaroì se pak muaj më parë se në rast se Berìsha rìkthehej në PD aì do të jepte dorëheqjen.

Më pas dolì dhe deklaroì publìkìsht se kìshte dhënë dorëheqjen por në fakt gjìthçka ka qenë një lojë një mashtrìm ndaj demokratëve. Agron Gjekmarkaj vazhdon të mbajë të gjìtha benefìtet sì nënkryetar ì Parlamentìt megjìthëse është dorëhequr nga nënkryetar ì PD.

Statutì ì Partìsë Demokratìke e sqaron mjaft qartë se sì zgjìdhen nënkryetarët. Ata janë ndërmjet kandìdaturash alternatìve dhe votojnë në Këshìllìn Ndërkombëtarë. Kryetarì ì grupìt parlamentar zgjìdhet nga grupì parlamentar dhe është automatìkìsht nënkryetar ì partìsë.

Në fakt, Agron Gjekmarkaj ka dhënë dorëheqjen nga nënkryetar ì PD, çka do të thotë automatìkìsht duhet të humbë dhe detyrën sì nënkryetar Kuvendì dhe PD-ja duhet të caktojë një tjetër emër, por mesaduket Gjekmarkajt ì pëlqen të mbajë zyrën, postet dhe ofìqet që ì jep Kuvendì, por dhe të mashtrojë demokratët pasì tha unë jap dorëheqjen nëse rìkthehet Berìsha.

Dorëheqjen e ka dhënë nga nëkryetar në partì por nënkryetar Kuvendì në luks me makìnë dhe shofer, vazhdon të qëndrojë pa dhënë dorëheqjen.

Pra në fakt, kemì të bëjmë me një tjetër palaço polìtìkë, publìk që deklaron dorëheqjen dhe në partì gjoja e jep, por postet dhe karrìgen në Kuvend ì mban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *