Luljeta Bozo për rritjen e naftës: Unë ndihem më mirë me shëndetin pas rritjes së çmimit.


Deputetja socialiste Luljeta Bozo thote se qytetaret duhet te solidarizohen me kri’zen ekonomike qe ka prekur vendin dhe boten, si pasoje e situates ne Ukraine. Bozo shprehet se njerezit duhet te solidarizohen me situaten.

“Duhet te sensibilizohen njerezit, se syte ne balle i kane… ata shkojne perdite qe blejne dhe menjehere sinjalizojne, te vijne grupet, te kontrollojne dhe te marrin masa. Kjo eshte situate e jashtezakonshme”.

Duke folur per pensionet, inxhinierja thote se shtesa prej 3.000 lekesh e llogaritur si subvencion per perballimin e rritjes se çmimeve per produktet e shportes, eshte llogaritur dhe ne baze te inflacionit. Sipas saj, tani qe per pagat nen 40.000 leke jane hequr tatimet, ne vitet ne vijim do te rriten sigurimet dhe per pasoje dhe pensionet.

“Ulja e TVSH-se per konsumatorin nuk ka asnje rezultat. Shteti subvencionon 80% te energjise, te asaj qe ne paguajme ne shtepi, po nga t’i nxjerre keto leke shteti. Qeveria i ka keshilluar qytetaret te kursejne, megjithate pjesa me e madhe e deputeteve dhe kabinetit te qeverise paraqitet ne ambientet e punes me makine dhe shofer pesonal. Bozo thote se sherbimet per qeveritaret jane reduktuar, megjithate duhen shqyrtuar sherbime te tilla luksi ne nje kohe kri’ze.

Une duke ndjekur dhe keshillat per mos perdorimin e makines, e them me bindje se kam filluar te ndihem me mire me shendetin tim”, perfundoi deputetja.
Leave a Reply

Your email address will not be published.