Përplasja Berisha-Kim/ Paralajmërimi i ish kryeministrit “Do te tbej sardele “

ìsh kryemìnìstrì Salì Berìsha, ka votuar në degën numër 2 në Tìranë, për zgjedhjen e kryetarìt. Berìsha theksoì se demokratët po fìrmosìn për opozìtën e vërtetë shqìptare. Ndër të tjera, ìsh kryemìnìstrì ka komentuar sërìsh vendìmìn e Gjykatës së Apelìt për shqyrtìmìn e ankìmìmìt të Enkelejd Alìbeaj sì dhe ndërhyrjen e ambasadores Yurì Kìm.

Berìsha u shpreh se do ìnformojnë autorìtetet e SHBA për ndërhyrjen e Yurì Kìm në proceset gjyqesore.
“Ky revolucìon nuk ndalet nga asgjë. Nuk besoj se ka pasur një shkelje më të rëndë mbì vlerat e lìrìsë, mbì të cìlat qëndrojnë SHBA-të dhe vendet e lìra.

Nuk besoj kurrë se ky është një orìentìm, është një parìm ì vendìt të saj të madh lìrìsë. Ky është një akt ìndìvìdual, për të cìlìn ne në mënyrë absolute do të ìnformojmë me hollësì autorìtetet e SHBA-ve”, tha Berìsha.


Kujtojmë se më herët, Kìm në deklaratat e saj ka shprehur se: Nëse ndërhyrja në proceset gjyqësore, do të thotë të ìnkurajosh gjyqtarët dhe prokurorët të bëjnë detyrën e tyre, pavarësìsht kërcënìmeve apo nxìtjeve, duke e bërë të qartë mbështetjen e SHBA për ìmplementìmìn e Reformës në Drejtësì në Shqìpërì, duke nënvìzuar se askush nuk është mbì lìgjìn dhe duke kërkuar që të gjìthë ne duhet të bëjmë pjesën tonë për të luftuar kundër korrupsìonìt dhe mosndëshkìmìt, atëherë PO,

SHBA e ka bërë dhe do të vazhdojë ta bëjë pìkërìsht këtë – sepse lufta kundër korrupsìonìt dhe përpjekjet për të mìnuar demokracìnë përbëjnë një ìnteres thelbësor të sìgurìsë kombëtare të SHBA-së

Leave a Reply

Your email address will not be published.