Eksperti gjerman Martin Heinze : Yuri Kim boll po beni kete loje, duhet të dorëhiqeni menjëherë nga funksionet tuaja..

Eksperti gjerman, njëherazi ish-këshilltar i CDU-së gjermane, Martin Henze, ka replikuar me ambasadoren e SHBA në Tiranë, Yuri Kim.

Henze e akuzon Kim se ka ndërhyrë në proceset ligjore të shtetit shqiptar dhe e krahason sjelljen e saj me atë të diktatorit rus, Vladimir Putin. Ai i bën thirrje ambasadores Yuri Kim që të japë menjëherë dorëheqjen nga funksionet e saj.

“Ambasadore, a doni vërtet t’i tregoni publikut ndërkombëtar, popullit shqiptar dhe Europës se një ambasador lejohet të ndërhyjë në proceset ligjore të një vendi pritës? Nëse keni këtë pikëpamje, nuk jeni më e mirë se Putini. Duhet të hiqni dorë menjëherë nga funksionet tuaja”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.