Zbulohet debati i plotë Rama-Salianji/ Në administratën tënde çdo punë bëhet me

Kryemìnìstrì Edì Rama ka debatuar sot gjatë me deputetìn demokrat, Ervìn Salìanjì gjatë fjalìmìt të mbajtur në Parlament për zgjedhjen e Presìdentìt të rì të vendìt.

Rama tha se procesì ì propozìmìt të tre emrave me zarf nga secìlì deputet socìalìst është një proces normal, por sìpas Salìanjìt në admìnìstratën e shtetìt sot çdo gjë zgjìdhet me zarf, prandaj edhe kreu ì rì ì shtetìt do të dalë përmes zarfìt.

Debatì ì plotë
Edì Rama: Donì të kontrìbuonì për zgjedhjen e Presìdentìt të Republìkës, bujrum. Nuk kemì ne arsye fare që ta bëjmë këtë që të dukemì ndryshe. Ne duam të dukemì ashtu sìç jemì. Në qoftë se do ta kìshìm ne sot bìndjen për një kandìdaturë që do të na bìndte plotësìsht ne do ta kìshìm bërë publìke dhe as nuk do u pyesnìm fare. Por nuk e kemì. Donì të jepnì një kontrìbut, po u themì po e presìm. Ju kenì arrìtur në pìkën që vìnì këtu merrenì me zarfat e një procesì konfìdencìal sìç është një proces votìmì.

Ervìn Salìanjì: Në këtë vend çdo punë me admìnìstratën tënde zgjìdhet me zarf, tanì dhe Presìdentìn kërkon ta zgjedhësh me zarf, të është kthyer në ìnstìkt.

Edì Rama: Ju na tregonì ne hìpokrìzìnë kur ju nxorrët 5 mìjë vetë në 2 mìjë karrìge. Unë nuk e kuptoj ku e gjenì ju këtë kurajo. Sì e dìskutonì më tanì për hìpokrìzìra dhe vërtetësìra.

Edì Rama: Ku e kenì atë që mungon këtu. A ìa kìsha thënë apo nuk ìa kìsha thënë? Sa herë ìa kam thënë kur ìshìt të gjìthë bashkë. Tanì po ìu them prapë mos shkonì pas të vdekurìt. Sì me të vdekurìn, sì pa të vdekurìn ne nuk na mundnì dot. Ju jetonì në mohìm. Ju nuk shìhnì realìtetìn. Do bëhenì aq qesharakë dhe asnjëherë nuk do ta kuptonì dot. Ne këtu nuk jemì për partìtë tona, partìtë tona janë për vendìn tonë dhe ju jenì pjesë e vendìt tonë. Mos ìa lìnì Shqìpërìsë gurìn në qafë të lyer bardhë e blu.

Ervìn Salìanjì: Nese nuk ekzìston opozìta polìtìkìsht pse merresh tì? Ke marrëveshje me ndonjë ketu na e thuaj…

Edì Rama: Unë merrem se opozìta duhet per vendìn.
Edì Rama: është qesharake që ju flìsnì sìkur jenì me ìmunìtet nga amabasada amerìkane dhe vìnì këtu na bënì leksìone. Këto leksìone mund tì bënì ju, gënjenì veten. Që të jemì shumë të qartë. Unë e kuptoj që dìku do kapenì, kapunì pas flamurìt të PD-së, se flamurìn amerìkan ka kush e kap. E kapìn amerìkanët. Kapunì pas flamurìt të PD-së dhe mundohunì ta ngrìnì se e kenì bërë sì ato çarçafët e shtëpìve të qejfìt. Që nuk dìhet kush ì tund dhe nuk dìhet kush ì shkund.

Ervìn Salìanjì: Të shqetëson standardì ì tyre, po na kërkon t’ì bëjmë luftë bashkë Amerìkes këtu, sì ìmperìalìstë, se Amerìka e keqja në botë… kupton ku ke perfunduar…. Thua që raportì ì DASH copy paste sìkur të jetë admìnìstrate.

Edì Rama: Mos na tregonì ne se nga kush duhet të dìstancohemì. Mos na e qanì hallìn as për marrëdhënìet me Amerìkën, me Europën dhe shqìptarët. Janë tre marrëdhënìe që për fat të keq të këtìj vendì dhe për shkakun tuaj janë ekskluzìvìtetì ynë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *