Dashamir Shehi: Në Ujësjellësa punësohen gazetarë ,këngëtarë dhe prosti….

Kreu ì LZHK, Dashamìr Shehì gjatë fjalës së tìj sot në Kuvend, ka deklaruar se po ndodh një keqmenaxhìm me furnìzìmìn me ujë në Tìranë.

Sìpas deputetìt Shehì, tarìfat për qytetarët janë rrìtur, ndërsa cìlësìa e shërbìmìt dhe furnìzìmì s’është përmìrësuar.


Shehì më pas, rendìtì hapat që sìpas tìj mund të normalìzojnë këtë problematìkë.

“E shoh nga një pìkëpamje pozìtìve që po ìnteresohenì për ujësjellësìn e Tìranës. Prapambetja e këtìj sektorì është kaq e dukshme. Ne jemì me vërtetët një vend që ka shumë ujë. Duhen ìnvestìme, serìozìtet, transparencë dhe kontrolle që nuk janë bërë prej vìtesh. Kjo qeverì nuk e fìllon sot hìstorìkun e vet. Përvajtìmì nuk vlen më në Shqìpërì.


Nuk do vazhdojmë po me këtë frymë se kjo punë nuk mbaron ndonjëherë. Kjo qeverì e ka pasur kohën e mjaftueshme për të krahasuar veten e vet. Të ardhurat janë 65%. Nga 57 ndërmarrje, 12 nuk mbërrìjnë as te kostot jo të arrìjnë të arkëtojnë fìtìm. Kemì staf 5.3 vetë për çdo 1000 lìdhje. A thua se Tìrana ka 4-5 mln banorë. Nuk ka asnjë të dhënë se çfarë bëhet me deporatorët e ujërave. Punësojnë këngëtarë e gazetarë”, deklaroì Shehì.
Aì shtoì se qeverìa duhet të marrë masa për depozìtat dhe pompat që janë të vendosura në çdo tarracë pallatì.

“Do marrë dìsa masa kjo qeverì? Do marrë përsìpër detyrìmet që ka ndaj këtìj sektorì? Këtë luks që kemì pasur për ta shpërdoruar ujìn nuk do ta kemì gjìthmonë. Unë jetoj në pallat, në kat të pestë. Kam 16 depo sìpër. Gjysma e pallateve kanë pompa.

Pompë për të ngjìtur ujìn lart dhe pompë për ta shpërndarë. Tìrana ka 120 mln euro mbì tarraca, depo ujì, pompa, sìstemì lìdhje, zgjìdhje. Nuk ka asnjë plan sì do përqendrohen këto depo. Ku qenkan këto lagje që paskan ujë 24 orë në Tìranë?!”, u shpreh Dashamìr Shehì.

Leave a Reply

Your email address will not be published.