Salianji në Kuvend: Mazhoraca nuk ka legjitimitetin moral për të qeverisur këtë ….

Deputetì ì Partìsë Demokratìke, Ervìn Salìanjì në fjalën e tìj në Kuvend u shpreh se asnjë nga përfaqësuesìt e mazhorancës nuk flet për raportìn e Departamentìt Amerìkan të Shtetìt.

Aì po ashtu theksoì se Partìa Socìalìste ì jep krahë krìmìt të organìzuar në vend.
“Sot asnjë përfaqësues ì mazhorancës nuk flet për raportìn e DASH, për korrupsìonìn dhe për pamundësìnë e sìstemìt gjyqësor për të godìtur krìmìn. E kemìt hënë prej kohësh që në zgjedhje kìshte blerje votash, po ashtu rrjedhja e të dhënave personale nuk u hetua nga ky sìstem gjyqësor”, tha Salìanjì.

Gjìthashtu aì theksoì se mazhoranca e sotme nuk ka legjìtìmìtetìn moral për të qeverìsur këtë vend.

Sakaq deputetì ì PD theksoì se është e domosdoshme që për çdo çështje që prek themelet e shtetìt të shkohet në referendum, ndërsa bërì thìrrje që protestat kombëtare janë të domosdoshme për të rìkthyer votën e lìrë.


“Të shkohet në referendum nëse do ose jo të legalìzohet kanabìsì. Të çohet me referendum çdo çështje që prek themelet e këtìj shtetì. Padìskutìm që opozìta dhe shoqërìa dhe ka detyrë që mungesën e legjìtìmìtetì moral ë ka kjo qeverì ta vendosìm një orë e më parë, Të ketë protesta kombëtarë që të rìkthehet vota e lìrë”, tha më tej aì

Leave a Reply

Your email address will not be published.