DASH kthen përgjigje zyrtare për të shpallurit Non-Grata në Shqipëri: Edhe familjarët janë …

Departamenti Amerikan i Shtetit duke i kthyer pergjigje, ku ka thene se vendimet ndaj te kurrptuarve mund te njoftohen edhe privatisht per personat nen aku’ze.

Kjo nenkupton, se mund te kete politikane, zyrtare dhe aktore te tjere non-grata, qe publiku nuk ka ose nuk do te kete dijeni per kete vendim ndaj tyre.

Ka qene zedhenesi per Europen dhe Euroazine Ryan ealsh, i cili ka theksuar se Sekretari Amerikan i Shtetit eshte ai qe i cakton nese do te behen publike ose jo emrat e personave qe shpallen non-grata ose jo.

Gjithashtu zedhenesi ka sqaruar se sanksionet prekin edhe familjaret e personave qe shpallen non-grata.

Lista e zyrtareve te shpallur non-grata nga Shqiperia u shtua me 2 emra: ish deputeti Aqif Rakipi dhe biznesmeni, pronari i mediave, Ylli Ndroqi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.