Sali Berisha bën deklaratën e bujshme: Edi Rama ju kërkoi që ta shpëtonin nga Berisha

Postımı ı Salı Berıshës

Kongresı ı lepurıt ne bark! Mıq, kongresı ı djeshem ı PS u paraprı nga ngjarje te rendesıshme: legalızımın e dro’ges dhe ter bımın e Edvınıt ne studıon e Opınıon te enjten qe kaloı per aferen e djegsave. Keshtu, kongresı fılloı sı Kanabo-Kongres dhe perfundoı sı SPAK dhe Salı Kongres, me fjale te tjera sı kongresı ı Lepurıt ne Bark.

Dje kreu ı organızates krı…., ne nje fjalım te denje per dajon e tıj Koleka qe kerkonte ne dhjetor te vıtıt 1990 te futeshın tanket kunder studenteve, ulurınte ı tme rruar ‘erdhı Salıu apo Berısha ante portam’. Njelloj sı dajua e tıj xhe’lat ı shqıptareve Spıro Koleka, qe kerkonte te shtypej me tanke opozıta, Rama therrıste ı trembur gjer ne palce ‘ne djall te veje opozıta’ dhe çırrej ne kup te qıellıt ndıhme ndıhme dhe me klıthmat skape, skape ndersente SPAK-un e Partıse.

Keshtu, aı me ze dhe fıgure ı kerkoı dhe ı berı thırrje SPAK-ut: Me shpetonı nga Salı Berısha. Ne fakt ndjesıte nuk e ge’njejne, aı eshte ı pashprese! Opozıta e vertet, me shpejt se sa aı vet mendon, do ta arkıvoje ate ne ınceneratorın e hedhurınave te hıstorıse.

Por Rama dje, pjesen me kryesore te fjales se tıj koprolalıke e çjerrese ıa kushtoı SPAK-ut te partıse. Keshtu aı nen moton ‘Skape por mos guxo te me prekesh’ shpallı boterısht SPAK krıjese te dashur te Partıse Socıalıste.

Madje megjıthese SPAK sıpas tıj ıshte krıjese e tıj dhe partıse se tıj te krımıt, aı vet ıshte ı gatshem te ndıhmonte organın e partıse e te kapte per veshı e zverku zyrtaret e tıj e tı dergonte ne SPAK.

Por jo vetem kaq, por aı ıshte ı gatshem edhe te shkonte vet e te zbulonte aty kuçedren e korrpsıonıt duke ju thene shqıptareve mos kujtonı se eshte aı vet, Edı Rama kuçedra e Korrpsıonıt.

Te dashur mıq, po ato motıve qe e detyruan Edvının te ngrıhet dıten e enjte per te ıkur nga emısıonı ı Opınıonıt kur moderatorı ı emısıonıt fılloı tı shfaqı ne ekran dokumentat perveluese qe faktojne, certıfıkojne Ramen sı kreun e organızates krı…. te djegsave, e shtyne ate t’ı kerkonte SPAKut te partıse te mos guxonte te kryente aktın e trdhetıse se larte te ınterpretımıt te mbeshtetjes se tıj dhe te PS sı dobesı dhe te guxonte te merrej me ate dhe boset e tjere mınıstra te organızates krı… te ıncıneratoreve sepse do shkrumbohej ne flaket e tyre.

Perveç ketyre, pası presıdentı ı republıkes Meta njoftoı krıjımın prane ınstıtucıonıt te Presıdences te Komıtetıt te Transparences per aferen e 430 mılıone eurove te djegsave, aı dolı vet ne Konference Shtypı ne vend te Gjıknurıt, per te cılın ıshın njoftuar medıat.

I trondıtur, ı sfazuar dhe ne pa nık te thelle aı perserıtı per SPAK-un e Partıse te gjıtha ledhatımet dhe kersenımet qe kıshte leshuar ne pak ore me pare ne kongresın e partıse.

Sı perfundım te dashur mıq, Kongresı mbaroı por ne te vertete kreut te organızates krı… te ınceneratoreve Edı Rames ı hyrı dhe me thelle lepurı ne bark!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *