Ish ambasadori Donald Lu dyshohet për rrëzimin e qeverisë. Reagon Kryeministri

Kryeministri pakistanez Imran Khan i mbijetoi perpjekjes se opozites per ta rre zuar nga pushteti pasi nje mocion mosbesimi ndaj tij u re fuzua nga nenkryetari i Asamblese Kombetare, qe pretendoi se ishte nje “kom’plot i huaj”.

Nderkohe, Imran Khan pretendon se Donald Lu, zyrtari me i larte amerikan qe merrej me Azine Jugore ne Departamentin e Shtetit, ishte i perfshire ne kom’plotin e supozuar per te rre zuar qeverine e tij.

Imran Khan pretendoi se Donald Lu e para’lajmeroi te derguarin pakistanez ne SHBA, Asad Majeed, se do te kishte implikime nese kryeministri pakistanez i mbijetonte votimit te mosbesimit ne Asamblene Kombetare.

Donald Lu ka sherbyer ne Indi dhe Pakistan si Oficer Politik, dhe po ashtu ka mbajtur postin si Asistent Special i Ambasadorit ne Nju Delhi, Indi. Donald Lu ka qene ambasador i Shteteve te Bashkuara te Amerikes ne Tirane. Ne kete detyre ai u zevendesua nga Yuri Kim.

Leave a Reply

Your email address will not be published.