Pandeli Majko kundër “Open Ballkan”: Prodhoi vetëm shtrëngime duarsh. I shërben Serbisë për të …

Ish-kryeministri dhe ish-deputeti socialiste Pandeli majko e shikon projektin ‘Open Balkan’ si nje iniciative qe ka prodhuar vetem takime. Ne nje interviste , Majko tha se nuk sheh asgje tjeter nga nisma Open Balkan.

“Shqiperia dhe Kosova nuk duhet t’i lejojne vetes qe t’i ofrojne statusin e vik’ times pales tjeter, kur them pales tjeter, e kam fjalen per Beogradin. Te jem i sinqerte ‘Open Balkan’ thjesht nje iniciative tre paleshe qe nuk ka prodhuar asgje perveç disa takimeve,”- tha ai nder te tjera.

Serbia sipas Majkos ndodhet ne nje situate delikate pasi eshte kthyer ne nje vrime te zeze pasi nuk pranon te behet pjese e NATO-s.

Gjithashtu eshte vene ne dyshim dhe integrimi i saj ne BE, pasi Beogradi rre zikon te kthehet ne nje koloni te mirefillte ruse.

“Ajo qe shikohet hapur eshte dra ma qe po kalon Serbia ne rajon. Nuk kemi pse behemi pjese e dra mes se tyre”, tha Majko.

Ish-kryeministri permendi prezencen e nje baze ush tarake ruse ne Serbi. Kjo e ben Ballkanin nje nga pikat me te dobeta dhe te rrez ikuara nga agre sioni rus.

“Interesat e Rusise ne Ballkanin Perendimor do te amplifikohen nepermjet faktoreve serbe”, tha ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *