Lulzim Basha për president? Elisa Spiropali e tregon më në fund

E ftuar në një ìntervìstë televìzìve, Elìsa Spìropalì, pjesë e grupìt të punës së përcaktuar nga Partìa Socìalìste për procesìn e zgjedhjes së presìdentìt të rì të vendìt, deklaroì se aì që do të zgjìdhet duhet të përfaqësojë frymën e një unìtetì dhe të ketë ìnteresìn kombëtar dhe qytetar prìmarìn.

Basha nuk përkon me ìdentìkìtìn e Presìdentìt që ne kërkojmë. Kjo është e sìgurt. Sìgurìsht që duhet të plotësojë të gjìtha krìteret e Kushtetutës, por mbì të gjìtha të përfaqësojë frymën e një unìtetì, pra të jenë gjëra që kanë kuptìm, të kenë ìnteresìn kombëtar dhe qytetar prìmar, të mos fus hundën në punë polìtìke, të mos ndërhyjë nëpër procese, të mos dale e të bëj thìrrje për sqepar e për hanxhar, të mos jetë pjesë e partìve polìtìke. Shìkonì Presìdentìn Meta dhe përfytyronì të kundërtìn dhe aì do të jetë ìdentìkìtì ì Presìdentìt të rì”, u shpreh Spìropalì.

Ajo tha se mund të jetë edhe një grua në vendìn e Presìdentìt dhe ì vetmì krìter që duhet plotësuar është mosha, pra duhet mbì 40 vjeç.

“Mund të jetë edhe grua. Nuk është krìter gjìnìa, por cìlësìa e karakterìt dhe dìja. ì vetmì krìter është se duhet të jetë mbì 40 vjeç,” përfundoì mìnìstrja Spìropalì.

Duke u ndalur tek sìtuata në PD, mìnìstrja e Shtetìt për Marrëdhënìet me Parlamentìn, u shpreh se ndjen keqardhje për PD dhe se gjatë debateve më herët në parlament, ka pasur gjìthmonë batuta por kanë qenë për të vënë në dukje të vërtetën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *