Befason Haradinaj: Sandër Lleshaj më është lutur/ Aman mos na shemb kufirin!!!

Çēshtja e kufirit mes Kosovēs dhe Shqipērisē ka qenē dhe mbetet njē nga mē tē nxehtat kohēt e fundit, teksa liderēt politikē tē tē dyja vendeve nuk ngurrojnē jo vetēm tē fajēsojnē njēri-tjetrin, por edhe tē marrin pērsipēr herē pas here heqjen e kētij kufiri mes nesh.

Sē fundmi nē lidhje me kētē çēshtje ka folur edhe ish-kryeministri i Kosovēs, Ramush Haradinaj, i cili ka thēnē se kishte shkuar qē tē hiqte kufirin mes Kosovēs dhe Shqipērisē, por qē e kishte ndaluar ish-ministri i Punēve tē Brendshme tē Shqipērisē, Sandēr Lleshaj.

Haradinaj ēshtē shprehur se Lleshaj i kishte bērē me dije se po ta largonte atē kufi, Shqipēria do tē humbte tē drejtēn e udhētimit pa viza nēpēr vendet e BE-sē.

“Me Shqipērinē duhet bashkēpunim konkret. Tē ikim kēsaj idesē qē tē shkojmē t’i bējmē disa lajme me njē takim. Kufiri do tē mbetet aty. A e dini pse nuk hiqet. Kam shkuar me bagera me hek, ka ardhur Sandēr Lleshi mē ka thēnē tē lutem kryeministēr mos na bējē kētē.

E pyeta pse? Sepse mē tha se na ndalin liberalizimin dhe na ngujojnē pērsēri. Nēse e do kētē atēherē vazhdo. Andaj ka mbetur ajo pikē kufitare aty”, tha Haradinaj.

Haradinaj shtoi mē tej se me Shqipērinē duhet tē lidhet marrēveshja e mbrojtjes sē pērbashkēt.

“Kur kam dashur tē dērgojē ush trinē nē Thumanē kur ndodhi tērmeti, vetēm unē e di sa dokumentet i kam nēnshkruar dhe procedurat burokratike. Marrēveshje tē pērbashkēt kanē edhe shtete krejt tē ndryshme. Duhet t’i lēmē folkloret. Tē punojmē qē tē bashkohem mē shumē mes vete”, pērfundoi ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published.