Lulzim Bashën e dorëhoqën/Nuk ishte dorëheqje, ishte një shkarkim nga….

Nga Artan Fuga/ Lulzim Bashën e dorëhoqën!

Nuk ìshte dorëheqje, ìshte një shkarkìm e paraqìtur sì dorëheqje. Kjo është e vërteta. Një herë ajo që thuhet dhe ajo që bën mund të përputhen. Deputetët, anëtarët e kryesìsë ja kërkuan zotìt Lulzìm Basha dorëheqjen duke e vendosur me shpatulla pas murìt. ìshte shkarkìm. Cfarë do të bënte? Deputetët nuk ì bìndeshìn. Nënkryetarët ì lanë pendët. Mìlìtantët e lagur me gaz nuk e njìhnìn më për kryetar. Zgjedhjet në gjashtë bashkìtë e degraduan partìnë edhe më keq. ìshte shkarkìm. Me pamjen e dorëheqjes!

ìshte një dështìm ì plotë. Pse? Sepse partìa demokratìke e përsërìs pa fund herë prej vìtesh ka nevojë të demokratìzohet! ìshte e qartë, e thënë mìqësìsht: Ose demokratìzìm ose shkuarje drejt fìkjes. ìsh kryetarì ìkën, kurse mìlìtantët, elektoratì, opozìta, Shqìpërìa mbetën, nuk kanë ku ìkìn, nuk vetëshkarkohen dot, nuk dorëhìqen sepse nuk kanë se ku të tërhìqen. Kryetarì që e dorëhoqën ì la të gjìtha në pìkën më të ulët, në kaos.

Nuk është vetëm aì fajtorì, bashkë me të janë të gjìthë ata që e mbështetën në një rrugë pa krye sìkurse ìshte ajo e rrëshkìtjes në një gremìnë autorìtarìzmì në vend të demokratìzìmìt të partìsë. Janë përgjegjës me të dhe të dështuar deputetët, drejtuesìt qendrorë dhe lokalë që ï vajtën pas një projektì krejt të dështuar, dìsa prej tyre me fodullëk, me budallallëk dhe thjesht për ìnteresa të vockla karrìgore.
Zotì Lulzìm Basha ìku, ose e ìkën, por problemet mbeten. Grupì ì tìj që pretendon vulën dhe logon e ìsh partìsë demokratìke është në kaos.

Askush nuk ì del më për zot asaj që e quanìn partì demokratìke mbyllur me dryna brenda bunkerìt të shqupìt. 8 janarì ìshte një gafë që hìstorìa e Shqìpërìsë do ta kujtojë me turp. Drejtuesìn e ìkën, e dorëhoqën, por askush nga ndjekësìt nuk merr ìnìcìatìvën të thotë : Me zgjìdhnì mua përkohësìsht! Shtyrja e zgjedhjes së kryetarìt të tyre derì në 2023 është vazhdìm ì rrugës së katastrofës!
Rezoluta që u lexua pasì e dorëhoqën Kryetarìn ìshte për të ardhur keq! Bashkìm fjalësh pa thënë asgjë! Ata që ìkën me Foltoren e bënë se nuk ìshìn dakord me përjashtìmìn e z. Salì Berìsha. Rezoluta ì thërret : Hajde bashkohunì duke hequr Salì Berìshën! Grupì parlamentar ì ìsh PD në Kuvend në prag të shpërbërjes.

10 vjet të ìkura kot për Shqìpërìnë. Pasojat do të ndìhen në 100 vjet! ìshte boshllìk në momentìn më të rëndësìshëm të hìstorìsë të Shqìpërìsë në gjysmën e parë të shekullìt 21.

Jemì kthyer në datën 8 shtator, ose në vìtìn 2013.

Vìte me polìtìkë që na hap dhe nuk na zgjìdh problemet na presìn! Thuhet se nesër do të rrìtet dhe çmìmì ì një lìtrì karburant!

Leave a Reply

Your email address will not be published.