Vjen reagimi i menjëhershëm i Ambasadores Amerikane: Kjo është një shenjë!

Vendimi i marre nga Lulzim Basha sot per t’u dorehequr si Kryetar i Partise Demokratike meriton respekt. Venia e interesave te partise dhe te vendit mbi ato personale eshte shenje e udheheqesise se vertete.

Shpresojme qe vendimi do te percaktoje rrugen qe Partia Demokratike te ece perpara drejt se ardhmes; do te forcoje marredhenien e veçante te Shqiperise me Shtetet e Bashkuara; do te perforcoje mbeshtetjen per reformat dhe perpjekjet e tjera per qellimin e Shqiperise per t’iu bashkuar Bashkimit Europian; dhe do te ritheksoje parimet dhe idealet demokratike mbi te cilat u themelua.

Nje opozite e forte qe mund te jete e gatshme per te udhehequr eshte thelbesore per demokracine. Mbeshtetja e Shteteve te Bashkuara per demokracine dhe perkushtimi per te luftuar korrpsionin dhe pand eshkueshmerine mbeten te pandryshuara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *