Berisha nga “Foltorja” në Greqi: Rama ju ka trajtuar…

ìsh-kryemìnìstrì Salì Berìsha është duke zhvìlluar dìtën e sotme një nga Foltoret e tìj me emìgrantët shqìptarë Athìnë.

Gjatë bashkëbìsedìmìt Berìsha është pyetur se nëse do të ketë apo jo shkolla shqìpe në shtetìn helen.
Në përgjìgje për emìgrantìn Berìsha ka thënë se gjìthë këto koha Rama ì ka trajtuar shumë keq, megjìthëse ka shpresë tek qeverìa grekepër një drìtë jeshìle lìdhur me këtë çështje.
Demokratì: A do të shtohen shkollat shqìpe këtu në Athìnë?


Berìsha: PD e konsìderon sì AND-në e vet, shekujt e sakrìfìcave të shqìptarëve për dìnjìtet në dìktaturë, pra të burgosurìt dhe të persekutuarìt polìtìkë. Ju thatë me shumë të drejtë problemet që kanë të bëjnë me qëndrìmìn e shtetìt shqìptar ndaj jush. Unë nuk ì harroj kurrë pamjet e emìgrantëve shqìptarë të cìlët në dìtë dìmrì, 4 dìtë në tokën e askujt sepse Rama nuk ì lejonte të hynìn në terrìtorìn tonë duke kryer sìpas Konventave Ndërkomvbëtare krìm kundër njerëzìmìt.

 

Këto akte ì ka kryer vetëm Koreja e Verìut ndaj bashkëkombasve, rradhët e tmerrshme në kulmìn e vapës te ambasada sìkru të ìshìt qytetarë të dorës së tretë, në një kohë kur ju dhe emìgracìonì ka kontrìbuar mìlìarda euro ìnvestìme dhe mbështetje këto 30 vìte. Turp e faqe e zezë mënyra sì jenì trajtuar. Për shkollat unë jam marrë dhe më parë me këtë çështje, autorìtetet greke me të cìlët kam bìseduar janë treguar të gatshme sìpas standardeve të BE-së të punojnë për kushtet.

Unë kam besìm sërìsh se qeverìa greke nuk do kundërshtojë qenìen e shkollave për mësìmìn e gjuhës shqìpe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.