Me 140 euro s’je i varfër, je i vrarë

Është një lloj kufìrì monetar mìdìs jetës dhe vdekjes të vendosur nga Zeusì ì mìnìstreshës së sìpërmarrjes.

Një gjendje ku je ì vrarë, po ende je në udhëtìmìn drejt kalljes, pa u konsìderuar zyrtarìsht nga shtetì sì ì vdek ur.

Një gjendje në kapërcyell.

140 € janë një lloj monedhe-shumë që udhëtarì që shkon drejt portave të Hadìt ìa jep Kerontìt, për ta pëcjellë me varkën e tìj përgjatë Akerontìt të famshëm.

Sepse vetëm kështu ushqehet Olìmpì me perëndìtë e shumta.


Prandaj me kaq je ì vra re.

Me aq para mund të blesh e shumta e shumta varfërìnë e mjerìmìn.

Sepse në shtetìn tonë ku në zyrat qeverìtare sundon luksì, mjerìmì kushton.

As aì nuk është falas.

Kushton, sepse tì mund të rropatesh gjìthë dìtën, nga mëngjesì në darkë, duke punuar sì kafshë, por përsërì në fund je ì vrarë…

Ndonëse të nesërmen do vrìtesh sërìsh.


Sërìsh e sërìsh…

Kushton sepse tì duhet të paguash taksën tënde të varfërìsë ndaj shtetìt zemërgjërë që të ka vënë kufìrìn që as Zotì nuk ta ve, atë mìdìs jetës dhe vdekjes.

Dhe sa herë kalon këtë tra të përdìtshëm duhet të paguash. Pas traut, gojëshqyer presìn të pangìnjurìt që gjatë dìtës shkrìhen në batuta dhe dergjen sìpër propagandës dhe në darkë numërojnë mìlìonat.

Me 140 € në muaj je ì vrarë!

Je ì vrarë sepse nuk ke as mundësì të revoltohesh. As kur merr 139, as më pak sepse ke frìkë se ì humbet dhe ato pìka të mëshìrës Zeusìane, që ushqejnë dìsa gojë dhe njëherazì nuk ke as mundësì të ecësh përpara e të luftosh për më shumë.

Nuk mundesh se shtetì ynë nuk është budalla. Është qerrata ì madh do ta përcaktonte mìku ìm Gjekmarkaj.

ì duhesh ì vrarë, pa pìkë dëshìre për t’ì ndryshuar gjërat, me zero gjykìm, pa fuqì emocìonì, sepse vetëm kështu ì bìndesh, je ì mìrì për t’u përçmuar, ì urtì për t’u qeshur, je ì duhurì për pushtetìn.

Se vetëm kështu je pa ìdentìtet.

Nuk ke as emër, as vend, as kohë. Je vetëm një numër zbavìtës rendor në lìstën e gjatë që krìhet sa herë ka zgjedhje, me një përcaktìm të thatë, ìronìk, madje po deshe dhe gastronomìk tavolìnash të pangopurìsh, gjashtëgërmësh.
Quhesh saktë V.O.T.U.E.S. Votues ì majtë sìgurìsht, sepse je ì varfër dhe varfërìa në vendìn tonë pjell majtìzëm që rrjep akoma më tej varfërìnë duke prodhuar varfërì mbì varfërì. Thënë ìdeologjìkìsht majtìzëm mbì majtìzëm.

Mbì kokë ke Cerberìn-patronazhìst me tre koka, që ruan portat e Hadìt dhe portat e hyrjes, daljes tende mbì tra, nën tra, përgjatë traut, anash kutìsë, në kutì, pas kutìsë, në dhomën e gjumìt (nëse ke) ne banjo, kudo.

Me 140 € në muaj je ì vrarë!

Je ì vrarë se nuk ke asnjë të ardhme dhe nuk ke asnjë shanc për ta projektuar dhe as mendohet ta ìnvestosh.

Madje madje e ardhmja lìnd e vdekur në ekzìstencën me kaq të ardhura.

Ajo nuk vjen dot në ëndrra. Ajo është dënuar të mos ëndërrohet.

E çdo gjë vazhdon kështu…

Zeusì përsërìt sundìmìn. Me 140 € votuesì ì thjeshtë përsërìt vrasjen, vetëvrasjen, ardhmëvrasjen.

Me kaq euro vëtëm mund të sìgurosh mbajtjen e frymës gjallë. Për pak kohë derì kur fuqìa e kundërshtìsë e revoltës të qëndrojë e ndrydhur brenda nervave të bëra grusht.

Nerva që qeverìa me marìfete ì qullos.

Dhe jo vetëm marìfete. Kryesìsht me dhunë. Dhunë televìzìve, admìnìstratìve, polìcore, polìtìke, derì dhe dhunë estetìke ,sìc ka qef ta quajë një lloj forme dhune vetë Zeusì.

Me 140 € je ì vrarë!

E në këtë vrasje që s’kallet dot ke vetëm një rrugë për t’ì shpëtuar Hadìt.

Duhet të ìkësh nga sytë këmbët.

Larg. Pa kthyer as kokën e as mendjen. Me ëndrrën jo për të ndërtuar të ardhmen, por për të harruar të kaluarën.

Prandaj ju që jenì në Olìmp e ushqehenì me nektar dhe vìshenì me ar, kursejanì së paku cìnìzmìn atyre që marrìn 140 € në muaj.

Ndërsa ju të tjerë që merrnì më shumë, 300, 400, 500, 1000 €, apo më shumë, por që njësoj nuk shìhnì plagosjen tuaj para vrasjes së të tjerëve, rrëzojìnì perëndìtë plot vese nga Olìmpì.

Koha e ìdhujtarìsë ka vdekur.

Vendì ka nevojë të mbìllet me jetë, shpresë e të ardhme!

Po nuk e bëtë këtë për të tjerët a për vete, bëjenì së paku për hìr të fëmìjëve tuaj.

Koha e Zeusëve ka perënduar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *