Protestat në Shqipëri. Çështja përfundon në Komisionin Europian: Qeveria të bëjë kujdes!

Komisioni Europian ka hedhur poshte deklaratat e kryeministrit Rama qe pro’testat e qytetateve shqiptare kunder rritjes se çmimeve i sherbejne Rusise dhe Kremlinit.

Nenkryetari i KE-se Josep Borrel iu eshte pergjigjur pyetjeve te EURA CTIV, qe lidhen me pro’testat e zhvilluara ne Shqiperi. Ne nje interviste per Euroavtic, ai u shpreh se pro’testat e qytetateve shqiptare kunder rritjes se çmimeve jane legjitime. Ne vijimesi ai ka shtuar se grumbullimet e qytetareve kane qene paqesore e se rritja e çmimeve eshte renduar ne mase te madhe nga lu’fta e ag’resionit te nisur nga Rusia kunder Ukraines dhe jo nga sanksionet e BE-se dhe perafrimi i Shqiperise me to.

Shqiptaret kane mbi nje jave qe pro’testojne per rritjen e çmimeve te karburanteve, energjise dhe ushqimeve, duke kerkuar lehtesime te ndryshme fiskale. Qeveria ka futur disa masa, por ka thene vazhdimisht se pro’testuesit jane te tu’rpshem dhe po forcojne Kremlinin.

“Qytetaret ne Shqiperi, si dhe ne pjesen tjeter te Ballkanit Perendimor dhe me gjere, kane shqetesime legjitime per rritjen e çmimeve te karburanteve dhe ushqimeve”, tha Komisioni.

“BE kujton se respektimi i standardeve evropiane per lirine e grumbullimit paqesor dhe per mbrojtjen dhe perfshirjen e grupeve te cenueshme, jane kerkesat kyçe te anetaresimit qe monitorohen nga afer. Te gjithe aktoret e perfshire duhet te ushtrojne qetesine dhe permbajtjen maksimale”, shtoi Komisioni Evropian.

“BE do te vazhdoje te mbeshtese partneret e saj te Ballkanit Perendimor ne zhvillimin ekonomik gjitheperfshires dhe te qendrueshem, ne veçanti duke iu pergjigjur ndikimit social dhe ekonomik te lu’ftes, goditjeve te mundshme ne te ardhmen dhe per te lejuar rimekembjen ekonomike”, perfundoi deklarata.

Kryeministri Rama ka deklaruar dite me pare se pro testat e qytetareve shqiptare kunder rritjes se çmimeve jane te tu’rpshme e se i sherbejne Rusise. Komentet e Borrell vijne pas arre’stimeve dhe ndalimeve te qytetareve shqiptare te cilet ishin pjesmarres ne keto pro testa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *