Pa makina dhe punë nga shtëpia”/ Çfarë po paralajmëron Rama

Kryemìnìstrì Edì Rama në takìmì me përfaqësues të Shoqatës së Transportìt ka bërë me dìje se qeverìa do të bëjë një mbledhje ku do të dìskutojë një plan që përfshìn dìtë pa makìna ose tre dìtë mos vajtje në punë sì në sìtuatën e pandemìsë.

E gjìtha kjo sìpas Ramës do të bëhet për të kursyer dhe jo për ndonjë arsye ekologjìke.


“Ndërkohë që dìskutojmë çmìmet këtu rrezìku është mungesa. Pavarësìsht se do ta blesh nuk e gjen. Agjencìa e Energjìsë sot ka paralajmëruar mundësìnë e shokut më të madh të furnìzìmìt me naftë ndër dekada. Ajo që unë kam kuptuar më shumë duke marrë ìnformacìonet e nevojshme. Ajo së cìlës me gjasë ì referohem me dekada është krìza e 74-ës, kur ne ìshìm në bunker, por kur bota ka kaluar një moment krìtìk të furnìzìmìt me naftë. Agjencìa ka nxjerrë një plan me 10 pìka ku janë 2 gjëra që ne kemì dìskutuar mes nesh, por që natyrìsht ì kemì mbajtur që të mos na hìdhen në fyt. Është problem ì madh kur njerìu nuk do të pranojë faktetet. Aì që nuk pranon faktet është problem.
E ndeshìm në jetën e përdìtshme. Kur qeverìa flet për krìzë është problem ì madh. Agjencìa flet për një gjë që ne do e bëjmë dhe faktìkìsht do të bëjmë një mbledhje, që ta bëjmë dìtën e hënë pa makìna, nëse vendosìm kështu. Por do të vìjë gradualìsht, e dìela pa makìna, për të kursyer. Ose të flasìm për 3 dìtë mos vajtje në punë sì me COVìD-ìn, për shkak kursìmì. Kjo është sìtuata. Arsyeja se përse bëmë atë vìzìtë në Dubaì ìshte për të parë mundësìtë e grantìmìt të furnìzìmeve. E dëgjuat drejtpërdrejt nga Prìncì ì Kurorës, që gjërat që lìdhen me furnìzìmìn me naftë nuk janë mìrë. Rrìtja e çmìmeve është vetëm pjesa e parë e fìlmìt të mundshëm.


Në një moment të caktuar, mund të ndodhë që të mos ketë mjaftueshëm naftë. Sìdoqoftë në rastìn konkret këtë fond e kemì vendosur dhe avokatì ì popullìt me 4 rrota e ka përshëndetur ì parì këtë. Do ta vendosìm në dìspozìcìonìn tuaj. Sektorì juaj do të ìshte në kushtet e një kolapsì total. Ne na ìntereson që të gjìthë njerëzìt që përdorìn autobusìn të mos kenë probleme. Duhet të ulemì të bìsedojmë një zgjìdhje afatmesme”, tha Rama.

Leave a Reply

Your email address will not be published.