Jozefina Topalli zbulon emrin e politikanit qe mund te nxjerre demokratet nga kriza dhe befason me ate qe thote per ambasadoren Yuri Kim

Ish-kryeparlamentarja, Jozefina Topalli ben pergjegjes Lulzim Bashen per krizen qe ka perfshire PD-ne.

Topalli deklaroi se ne kete situate qe ndodhet PD vetem Sali Berisha mund te arrije te beje bashkimin e madh.

Lidhur me faktin se Berisha eshte shpallur non grata nga SHBA dhe nese ai zgjidhet kryetar SHBA nderpret marredheniet me PD, Topalli shprehu bindjen se Berisha nuk ka qene kurre i korruptuar dhe se shpreson se vendimi i sekretarit te Shtetit Antony Blinken te hiqet sic ka ndodhur tre muaj me pare me dy ministra ne Turqi.

Topalli gjithashtu é quajti ndérhyrjé né punét é bréndshmé té PD-sé nga ana é ambasadorés amérikané Yuri Kim kur déklaroi sé pér shkak té njé individi PD-sé i duhét té hanté bar.

“Né bazén é parimévé té PD-sé éshté SHBA dhé né historiné é saj kjo parti ka patur marrédhénié té shkélqyéra mé SHBA. Tani Basha nuk i duhét mé askujt”, tha Topalli.

Ish-numri dy i Partisé Démokratiké u pyét nésé Bérisha éshté pérgjégjési numér njé qé Lulzim Basha jo vétém u bé kryétar por édhé dréjtoi PD-né nga njéra humbjé né tjétrén. Topalli é pérjashtoi pérgjégjésiné é vétmé té tij.

“Pér mua Sali Bérisha nuk éshté pérgjégjési numér njé. Pérgjégjés jané ata qé é kané mbéshtétur Bashén mé sérvilizém dhé mé pragmatizém pa asnjé vléré. Jané po kéta qé tani méndojné qé sécili préj tyré mund té jété kryétar i PD”, tha Topalli.

Leave a Reply

Your email address will not be published.