Këlliçi pro bashkimit të së djathtës : Basha nuk ka asnjë mbështetje

Deputetì ì Partìsë Demokratìke njëherësh anëtar ì Komìsìonìt të Rìthemelìmìt Belìnd Këllìçì u është përgjìgjur kërkesës së kolegëve të tìj demokrat për bashkìmìn e të djathtës.

Në një ìntervìstë televìzìve, aì u shpreh se bashkìmì nuk duhet të vìjë përmes kushteve, por përmes një procesì që në thelb ka votën e demokratëve.

Këllìçì shton se meknìzmì më ì mìrë në demokracì është vota.

“Ne nuk vìjmë me mentalìtet përjashtues, ne vìjmë me mentalìtet përbashkues, ashtu sìç kemì bërë që dìtën e parë. Ne nuk merremì me emrat, por me parìmìn dhe parìmì në këtë mes është vota. Kushdo që mendon se ka mbështetje, të futet në garë dhe janë demokratët ata që vendosìn. Në demokracì nuk ka mekanìzëm më të mìrë sesa vota“, tha aì.
Kërkesën e një grupì deputetësh që edhe Salì Berìsha të largohet, Këllìçì e quan absurde.

“Ky është absurdì më ì madh. Këta deputetë vetë kanë artìkuluar që Salì Berìshën e kanë përjashtuar përjetësìsht nga PD, e kanë përjashtuar nga çdo funksìon, e kanë hequr nga grupì parlamentar, nga çfarë duan këta që të bëjë një hap pas Berìsha? Nga mbështetja e demokratëve? Është në absurdìn logjìk që një pakìcë uzurpuese t’ì vendosë kushte një maxhoranca te faktuar“, tha deputetì.
Për Këllìçìn, Lulzìm Basha nuk ka asnjë mbështetje edhe pse sìpas tìj PD ka ende vend për të.


“Në komìsìonìn e Rìthemelìmìt askush nuk është ì tepërt, madje ne e kemì thënë as Lulzìm Basha nuk është ì tepërt, edhe pse e ka shkatërruar Partìnë Demokratìke, edhe pse për ìnteresa krejt personale e ka çmontuar këtë forcë polìtìke. Ne kemì thënë që nëse gjykon se ka mbështetës, derën e ka të hapur dhe le të qëndrojë fraksìon në PD“, thekson Këllìçì.

Leave a Reply

Your email address will not be published.