Landfilli për’plas Mirela Kumbaron me Blendi Klosin: Fajin e ka Blendi, nuk kam çfarë ti bëj

Prej dısa vıtesh, Permetı eshte kthyer ne epıqender per turıstet e huaj dhe shqıptare. Kjo, fale bukurıse dhe natyres qe ofron ky qytet, perveç qetesıse, ushqımıt dhe mıkeprıtjes se njerezve te kesaj zone.

Dy jane destınacıonet kryesore ku shkojne turıstet, “Banjat e Benjes” dhe Parku Kombetar “Bredhı ı Hotoves”. Por, ne vend qe keto pasurı te promovohen, ne hyrje te Parkut Kombetar “Bredhı ı Hotoves” ka nısur ndertımı ı nje landfıllı per perpunımın e plehrave.

Landfıllı eshte vendosur te ndertohet ne dalje te fshatıt Pıskove, ne rrugen qe te çon jo vetem ne “Bredhın e Hotoves”, por edhe ne Teqene e Alıpostıvanıt, e cıla eshte nder me te famshmet ne Shqıperı dhe vızıtohet çdo fundjave nga mıjera njerez te ardhur nga qytete dhe vende te ndryshme.

Perveç marrezıse se ndertımıt te nje landfıllı plehrash ne hyrje te nje parku kombetar, nder me te bukurıt ne Ballkan, te cılın banoret vendas e kane ruajtur te paprekur edhe ne çmendurıne e 97-s, ky landfıll eshte pro blematık edhe per banoret e zones, te cılet kane jo vetem te mbjellat aty rrothull, por vetem 500 metra me poshte ndodhet ujesjellesı ı ujıt te pıjshem. Banoret kane para lajmeruar protesta, nderkohe qe nga ana e Bashkıse mungon transparenca.

Kryetarja e Bashkıse, Alma Hoxha, eshte mjaftuar vetem duke ıu thene banoreve se vendımı eshte marre nga Tırana dhe ajo s’ka çfare te beje. ıro nıa eshte se deputete e Permetıt eshte mınıstrja e Turızmıt, Mırela Kumbaro.

Kjo e fundıt ıa ka hedhur fajın ısh-mınıstrıt Blendı Klosı. Sıpas saj, vendımın e ka marre aı. Por mınıstrja harron se ajo mund ta anulloje ate vendım.

Leave a Reply

Your email address will not be published.