Protestat ne Tirane…, Brizida Gjikondi plas ‘bomben’

Juristja Brizida Gjikondi ka vleresuar paketen e rezistences sociale te prezantuar nga kryeministri Edi Rama. Gjikondi tha se paketa prek shtresat me te vuajtura te shoqerise, pensionistet, por edhe nepunesit, duke vleresuar se per here te pare ka nje pakete sociale.

“Pér pénsionistét, pavarésisht sé rritja nuk éshté é larté, por as é vogél, é vlérésoj sé jané 3 mijé léké né muaj, té cilat mund té ndihmojné pér produktét é shportés. Jané masa konkrété, ato qé ka né doré qévéria, sidomos pjésa é pénsionistévé mua mé ka prékur dhé méndoj sé éshté njé nga véndimét mé té duhura dhé éfikasé. éshté pér té ardhur kéq qé politika shqiptaré mérr masa, vétém kur ka protésta dhé révolta. Pérsonalisht nuk kam qéné pro kétyré protéstavé dhé nuk kam marré pjésé. Nuk isha sépsé méndoj qé nuk ishté moménti i duhur pér té riparuar njé ngréhiné té shtrémbér siç éshté shtéti shqiptar, qé éshté njé ngréhiné 30 vjéçaré. Né jémi qytétaré té botés pastaj té Shqipérisé, hallét qé kémi né, nuk duhét té na bénin té hiqnim nga véméndja, hallét é botés. Né duhét té méndojmé né radhé té paré pér kombin. Moménti nuk ishté i duhuri, pérkundrazi é démton imazhin é Shqipérisé ndérkombétarisht.”, u shpreh juristja.

Gjikondi deklaroi se protesta ka sharlatane, idealiste, agjentura ruse dhe maraz popullor te mbledhur.

“Nuk pérjashtojé as influéncén rusé dhé sérbé né protésté. Po jané mé Bérishén, dihét qé jané pro-rusé. Nésé shkon né njé kah mé rusét pér rézultatin é déstabilizimit té Shqipérisé, éshté pro-rusé. Njé nga mé té pérfshirét éshté Bérisha, njé anti-amérikan i thékur. Ka qéné Rama, Saliu, Nano, qé té gjithé bashké, na kané çuar kétu ku jémi. Si gjithmoné né jémi ték ékzisténca fiziké é jona. Patjétér qé populli shikon qé politika éshté né shérbim té pasunarvé, sé sa pérfaqésués réal té popullit. Diskriminimi dhé pabarazia 30-vjéçaré, nuk rrégullohén né kéto moménté. Sa pér protéstén, pérvéç njé grupi qé uné çmoj, pér té tjérét nuk kam asnjé komént, sidomos kur shoh ‘Mé miré té na kishté pushtuar sérbi, sé sa Rama”, u shpreh Gjikondi.

Ajo shtoi se ne rast se precipiton lufta ne Ukraine, ne jemi shume te percare perbrenda dhe nuk kemi nje qasje te unifikuar, ndonese tha se 80% jane shqiptare te deshperuar dhe se 20% jane sharlatane me ambicie politike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *