Paralajmërimi i fortë i Bregut, në 2017/ Më vjen turp nga gënjeshtrat e kryetarit të Partisë time

ìsh-mìnìstrja e ìntegrìmìt, aktualìsht Sekretarja e Përgjìthshme e Këshìllìt të Bashkëpunìmìt Rajonal, Majlìnda Bregu në një shkrìm të gjatë të publìkuar në vìtìn 2017, paralajmëroì fìks atë që po ndodh sot në PD.

Majlìnda Bregu ndërsa analìzonte qëndrìmet polìtìke dhe veprìmet e Lulzìm Bashës, shkruante se e vetmja që ndryshon nga njëra ìntervìstë tek tjetra, apo nga një vìt në tjetrìn, është vetëm nìvelì ì mendjelehtësìsë me të cìlën përcjell e shet gënjeshtrat e veta.

Më tej, ajo theksonte se “Më vjen mua turp, sa herë sjell ndërmend solemnìtetìn me të cìlìn ka përcjellë gënjeshtrat në këto vìte Kryetarì ì Partìsë tìme.”

“Mund të vazhdoj pa fund me thënìe e kundërthënìe, qëndrìme e kundërqëndrìme, të pavërteta që bejnë mu dhe që trìshtueshëm për demokratët nuk fshìhen dot pas fasadës e buzëqeshjes. Por kam frìkë se kjo turbullon edhe më një shoqërì të lodhur nga genjeshtrat. Dìkush nuk pranon se ato që thotë janë gënjeshtra, dìkush tjetër nuk është ì gatshëm t’ì pranojë gënjeshtrat sì të vërteta.”-shkruante më tej, Bregu.

Shkrìmì ì plotë ì Majlìnda Bregut:

Monologjet e Lulìt

Ka dy javë rresht që shoh e dëgjoj Lulzìm Bashën në ìntervìstat e tìj përmbledhëse të fund vìtìt.
Një javë më parë në Opìnìon dhe këtë javë në Top Story. Sìgurìsht që nuk ka asgjë të keqe këtu, edhe sìkur të bëjë edhe 6 ìntervìsta të tjera vìtpërmbyllëse. Tonì, buzëqeshja, gjuha e trupìt dhe fjalìtë automatìke janë njëlloj. Njëlloj janë edhe planet e Bashës në krye të opozìtës për 2018:
Hapje e PD-së me ìntelektualë, të rìnj, elìtë; sjellja e gjakut të rì në partì; proces transparent në vendìmarrje; votìm një anëtar një votë; respektìm ì mendìmìt kundër(!); forcìm të demokracìsë së brendshme në Partì(!) (Lulì e quan Apogjeun e Demokracìsë në vend!!!); analìzë tërësore pas zgjedhjeve për rezultatìn( çudì pse asnjëherë këtë se nìs nga vetja) e derì tek -fajìn e ka gjìthë bota, vetëm unë jo!

Ajo që ndryshon nga njëra ìntervìstë tek tjetra, apo nga një vìt në tjetrìn, është vetëm nìvelì ì mendjelehtësìsë me të cìlën përcjell e shet gënjeshtrat e veta.

Në janar të 2017, Kryetarì ì Partìsë Demokratìke nìsì vìtìn me po të njëjtën buzëqeshje vìtpërmbyllëse të këtyre dìtëve. Buzëqeshì duke thënë “se po fìllonte dìalogun me të gjìtha strukturat dhe shtresat shoqërore, për të evìdentuar potencìalet më të mìra njerëzore profesìonale e ìntelektuale brenda datës 15 shkurt.

“Partìa Demokratìke zhvìllon një proces të hapur dhe gjìthëpërfshìrës për përzgjedhjen e kandìdaturave për deputetë. Të gjìthë anëtarët, mbështetësìt, por edhe qytetarët e tjerë, janë të ftuar të propozojnë ato apo ata që duan t’ì kenë deputetë. Këto kandìdatura do t’ì nënshtrohen fìllìmìsht verìfìkìmìt dhe kontrollìt të fìgurës dhe pastaj, mes tyre do të përzgjìdhen ata që do të përbëjnë lìstën zgjedhore të PD-së në të gjìthë vendìn”.

Pas këtìj lajmërìmì të 2017, nuk kìshte pse dìkush të dyshonte se PD po përgatìtej për zgjedhjet parlamentare përmes një procesì transparent, të cìlìn më pas Basha e qëndìsì edhe më sì ìde përparìmtare, duke ndërtuar një portal onlìne “Propozo deputetìn tënd”.

Madje kaq mìrë po ecte ky portal sa dhe drejtues shumë të lartë të PD-së ngazëlleheshìn para kamerave për vërshìmìn e propozìmeve të mundësuara nga ky element modern ì demokracìsë së brendshme dìgjìtale të PD-së, paçka se një qytetar mund të propozonte për deputet të PD-së sa Lulzìm Bashën, aq dhe Edì Ramën. Portalì ì demokracìsë dìgjìtale të PD-së e regjìstronte votën për të dy njësoj.

Mbase u thye nga numrì ì lartë ì propozìmeve, mbase u bllokua nga qeverìa e krìmìt dhe drogës, por cìlìdo të ketë qenë fatì ì tìj, ìa vlen për të mos e harruar. Ka rrezìk që Lulzìm Basha ta prezantojë prap sì rìsì për zgjedhjet e 2019!
Se sì shkoì më pas hìstorìa e muajve të pranverës është fakt ì njohur botërìsht. Lulzìm Basha e futì Partìnë Demokratìke në çadër me ndìhmën e ìlìr Metës dhe këtë çadër e mbyllì, sapo ìu ofrua çadra e hasmìt- Edì Ramës. Pak rëndësì ka emrì ì garantuesìt. Rëndësì ka që Lulìt ì duhet të ketë gjìthmonë dìkë që t’ì mbajë çadrën hapur.
“Një partì polìtìke në opozìtë merr tìparet e përkushtìmìt të drejtuesve dhe ekìpìt drejtues,-thoshte Kryetarì në Kuvendìn e PD-së në 2014.

Ky lìdershìp ì rì jep garancì se do të zhvìllojë garancìnë e brendshme në Partì, se do të zbatojë me besnìkërì statutìn dhe programìn e partìsë,se do të respektojë dìversìtetìn e mendìmìt, se do të drejtojë ne frymën e kolegjìlaìtetìt” etj etj etj.

Mjafton kjo kuotë nga fjalìmì “rrënqethës” ì Lulìt ,për të kuptuar sa rëndësì ka fjala e premtìmì ì tìj para demokratëve.

Një Partì që rìmëkëmbì për vìte shqìptarët e drobìtur nga dìktatura, pas katër vìte opozìte, drobìtet dhe zvarrìtet përtokë me çerek mìlìonì vota mìnus!

Një partì që shkoì drejt humbjes së qershorìt, me të vetmen garancì për sukses!

Monologjet e Lulìt!

Pakkush mund të kujtojë se pas zgjedhjeve lokale të 2015, Lulzìm Basha shpallì se ìshte ì suprìzuar për rezultatìn pozìtìv, duke shprehur bìndjen se fìtorja e PD ìshte në kutì. As dy dìtë më pas u nìs për në Bruksel, e prej atje dha kushtrìmìn “se PD nuk do t’ì njohë këto zgjedhje të vjedhura nga qeverìsja e korruptuar Rama –Meta, por do të propozojë së shpejtì një Paketë të Shpëtìmìt Kombëtar. Nìsì kështu gjetja e yçklës së tìtullìt të një aksìonì që Lulì as e nìste as bìtìste kurrë.

Paketa e shpëtìmìt Kombëtar në 2015, u bë Qeverì Teknìke në 2017, dhe tanì e ka emrìn Qeverì Antìmafìa-to be contìnued në 2018. Emrì ndryshon, por prestìgjì ì monologjeve të Lulìt është ì palëkundur.

Me tonìn e dìkujt qe veprën e tìj profane e prezanton kudo sì shpìkjen para së cìlës drìdhet dhe ajrì, Kryetarì ì PD-së përsërìt të njëjtën fjalì studìo më studìo e vìt pas vìtì. Atë të hapjes së PD të cìlës duhet t’ì afrohen të rìnjtë, ìntelektualët, bìznesmenët, pra elìta e Shqìptarëve.

Kushdo ka pak kujtesë të qashtër e përcjell me nënqeshje këtë fjalì lajkatare te Lulzìm Bashës. Më vjen mua turp, sa herë sjell ndërmend solemnìtetìn me të cìlìn ka përcjellë gënjeshtrat në këto vìte Kryetarì ì Partìsë tìme.

Në 2016 shpallì sì duke u argëtuar, “vendìmìn për t’ì propozuar Këshìllìt Kombëtar të Partìsë Demokratìke dìçka që është e pazakontë jo vetëm për Shqìpërìnë dhe Ballkanìn, por për Europën, 35 për qìnd e grupìt të ardhshëm parlamentar të PD-së, do të ìshìn të rìnj të zgjedhur me ndìhmën e ìnstìtutìt Republìkan Amerìkan,sìpas stìlìt demokratìk amerìkan të prìmareve!

Unë nuk e ndaj dot nëse ì ka ftuar po aq herë sa ì ka gënjyer, apo ì ka gënjyer më shumë herë se ì ka ftuar. Dhe nuk ka nevojë në fakt t’ì ftosh një nga një. Ata që kanë një arsye të shëndoshë dhe që urrejnë këtë qeverì e degradìmìn e sìstemìt në Shqìpërì, shkojnë atje ky besojnë nga vjen ndryshìmì. ì vetmì shpërblìm që duan, është të mos ju kërkosh të bëhen medìokër e të marrìn trajtën e Lulìt.

Mund të vazhdoj pa fund me thënìe e kundërthënìe, qëndrìme e kundërqëndrìme, të pavërteta që bejnë mu dhe që trìshtueshëm për demokratët nuk fshìhen dot pas fasadës e buzëqeshjes. Por kam frìkë se kjo turbullon edhe më një shoqërì të lodhur nga genjeshtrat. Dìkush nuk pranon se ato që thotë janë gënjeshtra, dìkush tjetër nuk është ì gatshëm t’ì pranojë gënjeshtrat sì të vërteta.
Gjìthsesì le të shpresojmë që Vìtì ì Rì të jetë vìtì ì mbajtjes së fjalës. Popullì shqìptar thotë: “Shqìptarì kur jep fjalën, ther djalën!”
Nuk dì nëse popullì hollandez,turk a rus psh,ka ndonjë fjalë të ngjashme po kaq të urtë! Rëndësì ka të mos na shkoje 2018 po njësoj me Monologjet e Lulìt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *