Qeveria Çmendet! cmimet e energjisë prekin kulmin e tyre.. Rama tallet duke dhene leksione si te….

Në vijim të deklaratave të kryeministrit Edi Rama, në lidhje me krizën energjitike që i kanoset vendit, ministrja e Energjitikës dhe Infrastrukturës Belinda Balluku tha se 2022 pritet të jetë një vit i thatë.Sipas Ballukut të gjitha vendet kanë rritur, në mos dyfishuar çmimin e energjisë elektrike, ndërkohë që qeveria shqiptare tha ministrja, ka ruajtur disa fasha, siç janë konsumatorët familjarë dhe biznesi i vogël.Në vijim të deklaratave të kryeministrit Edi Rama, në lidhje me krizën energjitike që i kanoset vendit, ministrja e Energjitikës dhe Infrastrukturës Belinda Balluku tha se 2022 pritet të jetë një vit i thatë.

‘Ky do të vazhdojë që të jetë një vit i thatë. Është parashikuar që të ketë një rritje të çmimeve. Flitet për çmime që mund të shkojë edhe 1000 euro për megavat, ndërsa një vit më parë fillonte nga 52 euro për megavat. Sot po blejmë në tregun me 500 euro për megavat. Në shkurt mesatarisht është blerë megavat/ori me 250 euro”.

Sipas Ballukut të gjitha vendet kanë rritur, në mos dyfishuar çmimin e energjisë elektrike, ndërkohë që qeveria shqiptare tha ministrja, ka ruajtur disa fasha, siç janë konsumatorët familjarë dhe biznesi i vogël. ‘Ky do të vazhdojë që të jetë një vit i thatë. Është parashikuar që të ketë një rritje të çmimeve. Flitet për çmime që mund të shkojë edhe  1000 euro për megavat, ndërsa një vit më parë fillonte nga 52 euro për megavat. Sot po blejmë në tregun me 500 euro për megavat. Në shkurt mesatarisht është blerë megavat/ori me 250 euro”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *