ZYRTARE/ Parlamenti Europian vendos për Ukrainën

Parlamenti Evropian mbeshteti rezoluten per dhenien e statusit te Ukraines si nje vend kandidat per anetaresim ne Bashkimin Evropian. Rezultatet e votimit per rezoluten perkatese u njoftuan nga presidentja e Parlamentit Evropian, Roberta Metsola, pas votimi te sotem. Sipas rezultateve perfundimtare, 637 eurodeputete votuan pro, 13 deputete votuan kunder dhe 26 abstenuan. Po ashtu, eshte bere thirrje Rusise per terheqjen e trupave.

Pas votimit me shumice pro, pritet qe rezoluta t’iu dergohet institucioneve te BE-se te autorizuara per te marre vendimet perkatese dhe te gjitha vendeve anetare te komunitetit. E gjitha vjen pas dates 28 shkurt, kohe kur presidenti Zelensky nenshkroi nje kerkese per anetaresimin e Ukraines ne BE, e cila u mbeshtet direkt nga presidentet e 8 vendeve. Por duhet qe te gjithe vendet te japin “ok” ne menyre qe Ukraina te fitoje statusin e vendit anetar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.