Presidenti Erdogan e tha fjalën e tij: Për Kosovën, nuk i marr leje askujt. Pyeteni veten mirë

Presidenti turk, Rexhep Taip Erdogan shpreh bindjen e tij se nuk merr leje nga askush per anetaresimin e Kosoves ne NATO. Ne nje takim qe pati ne Ankara me presidenten e Kosoves, Vjosa Osmani, Erdogan tha se Turqia do te mbeshteese Kosoven. Deklarata u pershendet edhe nga Osmani, e cila ishte ne Turqi me disa nga ministrat e qeverise Kurti.

“Ne si vend i rendesishem i NATO-se nuk shikojme asnje gje qe nuk shkon ketu. Per sa i perket njohjes se Kosoves dhe per ta mbeshtetur procesin e Kosoves ketu, nuk kemi nevoje qe te marrim leje nga askush per ta ofruar kete mbeshtetje. Ne i kemi marr hapat tone ashtu siç i kemi marre me rastin e njohjes se Kosoves, ashtu do te bejme edhe tani me rastin e procesit te anetaresimit te Kosoves ne NATO”,-tha Erdogan.

“Ne kuader te NATO-s, Turqia mund te beje shume. Lidhjet tona jane te thella dhe mbi kete baze do te punojme, ne veçanti ne fushen e sigurise, si dhe ne shume fusha te tjera ku s’e kemi ende potencialin e plote”, tha Osmani.

Presidentja e Kosoves, Vjosa Osmani, i siguroi qytetaret e vendit se institucionet e sigurise, duke filluar nga Po licia e Kosoves me te gjitha njesite e saj, e deri te strukturat inteligjente dhe Ushtria e Kosoves – e cila, siç tha, ka mandat qe t’i mbroje qytetaret, sovranitetin dhe integritetin territorial te vendit, jane te pergatitur qe nje kohe qe te reagojne ne situata te ndonje sulmi. Osmani tha se tendencat per destabilizimin e rajonit tone nuk kane filluar sot, prandaj ka nje kohe te gjate qe jane duke u bere pergatitjet, planet operative dhe gjithçka tjeter qe kerkohet nga institucionet tona te sigurise, dhe ato e kane perkrahjen e plote te institucioneve politike.

“Kjo nuk do te thote qe ne s’kemi nevoje per perkrahjen e partnereve tane ne qofte se perballemi me nje agre’sion serb, i cili si shtet ka investuar jashtezakonisht shume ne ush trine e vet keto vite me qellim ag’resioni e jo mbrojtjeje. Nese Serbise i shkon mendja qe ta su’lmoje Kosoven, ata e dine shume mire qe nuk perballen vetem me Ush trine dhe Policine e Kosoves, por perballen edhe me ush trine e NATO-s, sepse ush’tria e NATO-s ka mandat te plote qe ne raste te tilla ta mbroje çdo cep te kufijve te Republikes se Kosoves, sidomos ato qe jane ne veri”, deklaroi Osmani.

E para e shtetit po ashtu tha se i ka informuar partneret e shtetit tone se ne qofte se Kosova su’lmohet, ne rast te su’lmit ne nivel agre’sioni dhe lu’fte, natyrisht qe FSK ka mandat te plote te veproje ne çdo cep te Republikes se Kosoves, prandaj eshte kushtetuta dhe jane ligjet ato qe jane mbi gjithçka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *