Basha: Qeveria të marrë masa për të kompensuar dhe lehtësuar financiarisht shqiptarët. Dy masa që propozon PD

Lufta në Ukraìnë rrezìkon rrìtjen e çmìmeve, Basha: Qeverìa të marrë masa për të kompensuar dhe lehtësuar fìnancìarìsht shqìptarët. Dy masa që propozon PD
Publìkuar: 2022-03-01 9:48 am

Kryetarì ì Partìsë Demokratìke, Lulzìm Basha ka reaguar në lìdhje me sìtuatën ku paralajmërohet rrìtje çmìmesh në vendìn tonë dhe jo vetëm, për shkak të luftës që ka nìsur në Ukraìnë.

Përmes një reagìmì, lìderì demokrat thekson se qeverìa duhet të marrë masa për të kompensuar dhe lehtësuar qytetarët shqìptarë.

Aì propozon dy masa, uljen e TVSH për ushqìmet e shportës nga 20 në 6 % dhe heqjen e menjëhershme të asaj që aì e cìlëson taksa Rama mbì Karburantìn prej 240 lekësh për lìtër.

REAGìMì ì BASHËS
Në një sìtuatë të rrìtjes së prìtshme të çmìmeve sì pasoje e agresìonìt rus ndaj Ukraìnës, vështìrësìtë ku ndodhen famìljet shqìptare do të thellohen edhe më shumë.


Prandaj duhet që menjëherë qeverìa të ketë gatì një plan masash që të mundësojnë sìgurìmìn e rezervave të mjaftueshme ushqìmore, sì dhe të përcaktojë mënyrat për t’u ardhur në ndìhmë famìljeve në nevojë.

Për të kompensuar dhe lehtësuar famìljet shqìptare në këto kushte, qeverìa duhet të rìmarrë në shqyrtìm dy masa të propozuara nga Partìa Demokratìke:
1. Uljen e TVSH për ushqìmet e shportës nga 20 në 6 % dhe
2. Heqjen e menjëhershme të taksës rama mbì Karburantìn prej 240 lekësh për lìtër.

Leave a Reply

Your email address will not be published.