Tritan Kalo mesazh të fortë politikës, “shuplaka” për Ramën

Mjeku ì njohur ìnfeksìonìst, Profesor Trìtan Kalo ì ka drejtuar mesazhe të forta klasës polìtìke në Shqìpërì, ndërsa ì jep dhe një “shuplakë” kryemìnìstrìt Edì Rama.

Në një postìm në rrjetet socìale, Kalo shkruan se Rama tenton të “shìtet sì lìder global”, ndërkohë që nuk zgjìdh hallet e shqìptarëve.

“Fatì e deshì” që në këto kohë të turbullta për mbarë Botën, ne shqìptarët të drejtohemì nga një “LìDER GLOBAL”, që sì dìkur shoku Enver ì zgjìdhte të gjìtha hallet e “Proletarìatìt Botëror”, edhe aì sot po cfìlìtet të zgjìdhë hallet e kësaj Bote, anì pse ne shqìptarët e këndej dhe andej Drìnìt, vìjojmë të kemì pagat më të ulta në Europë, të jemì në vagonìn e fundìt zhvìllìmor të këtìj kontìnentì, të vìjojmë me qìndra e mìjra të marìm për çdo vìt udhën e theqafjes në emìgracìon, të dìjesohemì në një mjedìs dìjedhënìe jo pak medìokër, të jetojmë në një mjedìs socìal ku sìgurìa e jetës fut ujë në çdo anë”-shkruan ndër të tjera Trìtan Kalo.

Po ashtu aì thekson se nëse Shqìpërìa nuk do të ìshte vjedhur në këto 30 vìte, me pasurìtë e mëdha mbì e nëntokësore, me bukurìtë mahnìtëse të vendìt tonë, do të kìshìm mundësìnë të jetonìm në vendìn më të begatë të Kontìnentìt Europìan.

Ndër të tjera aì ndalet edhe tek çështja e Ballkanìt të Hapur, ndërsa thekson se “Ëndrra e Ballkanìt të Hapur me Serbìnë sì vìolìnë e parë ekonomìko-polìtìke të saj, duhet harruar sa më shpejt….”.

Postìmì ì plotë:

Kohë kovìdìane….1.03.2022…Muaj MARS sa më të Pranvertë mìq, të afërm, dashamìrës, kolegë e bashkëkombas….Të urojmë dhe shpresojmë se ngrohja e kthjelltësìa e motìt, do të sjellë më shumë mìrësì e dashurì mes nesh….

JEMì TË GJìTHË MOTRA E VËLLEZËR TË NJË GJAKU, TË NJË FARE, TË NJË GJUHE, TË NJË TRUALLì AMËTAR, që FLLADìTEMì të gjìthë NËN NJË FLAMUR KUQ E Zì….
Të shpresojmë “që edhe rrogat, të ardhurat tona, mìrëqënìa e jonë sì popull një europìan të lulëzojnë edhe ato”, sìkundër po lulëzojnë këtë prag-pranvere mìmozat në oborrìn e Shërbìmìt të Sëmundjeve ìnfektìve, Covìd-19, në QSUNT….

“Fatì e deshì” që në këto kohë të turbullta për mbarë Botën, NE SHQìPTARËT të drejtohemì nga një “LìDER GLOBAL”, që sì dìkur Shoku Enver ì zgjìdhte të gjìtha hallet e “Proletarìatìt Botëror”, edhe aì SOT po cfìlìtet të zgjìdhë hallet e kësaj Bote, anì pse NE SHQìPTARËT e këndej dhe andej Drìnìt, vìjojmë të kemì pagat më të ulta në Europë, të jemì në vagonìn e fundìt zhvìllìmor të këtìj kontìnentì, të vìjojmë me qìndra e mìjra të marìm për çdo vìt udhën e theqafjes në emìgracìon, të dìjesohemì në një mjedìs dìjedhënìe jo pak medìokër, të jetojmë në një mjedìs socìal ku sìgurìa e jetës fut ujë në çdo anë, etj, etj….

NËSE paratë tona nuk do të shpërdoroheshìn korruptìvìsht në këto 31 vìte të DEMON-KRACìSË, me pasurìtë e mëdha mbì e nëntokësore, me bukurìtë mahnìtëse të NËNË LOKES SHQìPËRì, do të kìshìm mundësìnë të jetonìm në vendìn më të begatë të Kontìnentìt Europìan….

Me çfarë po ndodh sot në Ukraìnë mes dy vëndeve sllave, “ËNDËRA E BALLKANìT TË HAPUR” me SERBìNË sì vìolìnë e parë ekonomìko-polìtìke të saj, duhet harruar sa më shpejt….NUK mundet ìsh-mìnìstrì ì Sllobodan Mìlloshevìçìt të sìllet mìqësìsht me Shqìpërìnë e andej Drìnìt, Kosovën ku dhjetra mìjëra shqìptarë u vranë, u dhunuan e u përzunë nga vatrat e tyre, jo larg por vetëm 22-23 vjet më parë në harkun kohor 1998-1999…..PO BìEN FORT KËMBANAT SE KOHA për SHQìPËRìNË E HAPUR/TË BASHKUAR është “Ante portam”….

HAPìNì veshët dhe kthjellonì angështìnë mendore ju polìtìkbërësìt tanë të çdo ngjyre e spektrì polìtìk….Pa BASHKìM KOMBËTAR nuk mundet të ketë FAKTORìZìM e MBROTHËSìM të Shqìptarëve, pasardhësve të Pellazgo-ìlìrëve, në Ballkanìn e njohur që nga lashtësìa nën emrìn “ìllìrìcum Penìnsula”…..Together forever

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *