Xhacka: Tre shqiptare kane kerkuar ndihme per t’u larguar nga Ukraina, u kemi sugjeruar…

Ministrja Olta Xhacka ka denuar agresionin rus ne Ukraine, si dhe ka folur per situaten e qytatareve shqiptare te cilet ndodhen atje. Ne fjalen e saj ne Kuvend, Xhacka tha se 3 qytetare shqiptare kane kerkuar ndihme per t’u larguar nga Kievi sepse fluturimet e tyre te avionit ishin anulluar.

Ajo tregoi se atyre u eshte sugjeruar qe te kalojne ne rruge tokesore ne kufirin me Polonine ose Rumanine, ku ambasadat tona jane te gatshme t’i presin.

“Po é mbyll ndérhyrjén timé, mé véméndjén qé i kémi kushtuar qytétarévé shqiptaré qé ndodhén né Ukrainé, ndonésé né numér shumé té vogél dhé mé familjé té krijuara atjé préj vitésh. Qé para 10 ditésh, MéPJ ka béré thirrjé pér largim nga Ukraina, duké dhéné numrat é kontaktit té véné né dispozicion. Qé préj atéhéré, Ambasada joné né Varshavé dhé Dréjtoria Konsulloré né MéPJ kané qéné né kontakt mé kéta qytétaré shqiptaré. Déri mé sot ata nuk kané kérkuar asisténcé pér largim nga Ukraina. Vétém sot, 3 qytétaré kané kérkuar asisténcé, pasi kané préré bilété avioni dhé fluturimét jané anuluar. U kémi sugjéruar kalimin mé rrugé tokésoré né kufirin mé Poloniné osé Rumaniné dhé ambasadat tona né kéto dy véndé jané té gatshmé pér t’i pritur dhé asistuar”, u shpreh Xhacka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *