Pushtimi rus/ Meta i pergjigjet thirrjes se Ukraines dhe ben k*rcenimin per Putinin….

Kuleba bën thirrje për “sanksione shka_tërruese” të menjëhershme, duke përfshirë ndalimin e Rusisë nga përdorimi i sistemit të transaksioneve financiare SWIFT. Ai gjithashtu thotë se bota duhet të “izolojë plotësisht Rusinë”, duke i ofruar Ukrainës ar_më dhe pajisje, ndihmë financiare dhe ndihmë humanitare.

Pas nisjes së sulmit ushtaraka rus ndaj Ukrainës, Dmytro Kuleba, Ministri i jashtëm i Ukrainës, ka postuar në Twitter një “listë detyrash” për komunitetin ndërkombëtar në përgjigje të sulmit të Rusisë. Ai thotë se “bota duhet të veprojë menjëherë” dhe “e ardhmja e Evropës dhe e botës është në rrezik”.

I menjehershem ka qene edhe reagimi i presidentit Ilir Meta reagoi pas nisjes së sulmit rus ndaj Ukrainës. “Shqipëria dënon sulmin e pajustifikueshëm të Rusisë ndaj Ukrainës, duke shkelur ligjin ndërkombëtar dhe duke kërcënuar jetën e civilëve të pafajshëm.

I bëjmë thirrje Rusisë të tërhiqet nga veprimet ushtarake kundër integritetit territorial dhe sovranitetit të Ukrainës! Shqipëria qëndron me Ukrainën dhe popullin e saj në këtë orë të errët!” thuhet në deklaratën e tij.

Leave a Reply

Your email address will not be published.