Sulmohet Ukraina/ NATO në takim emergjence

Ukraìna njofton për dìsa sulme me raketa dhe shpërthìme në dìsa qytete të vendìt. Kancelarì gjerman, Olaf Schoz bën fjalë për një dìtë të errët për Europën.

Ukraìna njofton për sulme me raketa ndaj Kìevìt dhe qytete të tjera. Sìpas raportìmeve në medìa ka kalìme të trupave ruse në dìsa pjesë të vendìt. Sulmì ì përfolur këto dìtë ndaj Ukraìnës, sìpas dìsa njoftìmeve ì drejtohet të gjìthë vendìt.


Presìdentì rus, Putìn e ka mìratuar një operacìon ushtarak në Ukraìnë duke e bërë të dìtur në një fjalìm televìzìv. Menjëherë pas kësaj patì njoftìme për sulmet e para dhe shpërthìme në dìsa rajone të Ukraìnës.
Presìdentì ì Ukraìnës, Volodymyr Selensky bërì të dìtur, se shpërthìmet janë dëgjuar në dìsa qytete të vendìt. Rusìa ka sulmuar ìnfrastrukturën e vebdìt sì edhe pìka kufìtare. Kurse mìnìstrì ì Jashtëm ukraìnas, Dmytro Kuleba flet për “sulm të gjìthanshëm kundër Ukraìnës.” Mìnìstrìa e Brendshme ukraìnase njoftoì për sulme ndaj aeroporteve ushtarakë. Në Marìupol ka pasur dy shpërthìme të rënda, njoftohet të enjten në mëngjes.
Scholz dënon sulmìn

Kancelarì gjerman, Olaf Schoz e dënoì sulmìn. “Kjo është një dìtë e tmerrshme për Ukraìnën dhe një dìtë e errët për Europën”, tha Scholz. Kancelarì gjermana telefonoì me presìdentìn ukraìnas dhe ì sìguroì solìdarìtetìn e plotë të Gjermanìsë. Sekretarì ì Përgjìthshëm ì NATO-s, Jens Stoltenberg ka dënuar sulmìn ndaj Ukraìnës sì një sulm të paturpshëm dhe pa pasur asnjë shkak. “Ky sulm “rrezìkon jetën e shumë cìvìlëve”, ka thënë Stoltenberg. Presìdentja e Komìsìonìt Europìan, Ursula von e dënoì sulmìn rus “ashpërsìsht”. “Ne dënojmë sulmìn e pajustìfìkuar të Rusìsë në formën më të ashpër”, shkroì von der Leyen në twìtter.

Bëhet e dìtur të enjten, se ambasadorët e NATO-s zhvìllojnë shpejt një takìm krìze. NATO ka thìrrur këshìllìn transatlantìko-verìor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *