Paralajmërimi i sekretarit të Përgjithshëm të NATO-s/ Rusia të ndërpresë menjëherë sulmin

Sekretarì ì Përgjìthshëm ì NATO-së, Jens Stoltenberg është shprehur se dënon me një fuqì të madhe sulmìn e Rusìsë ndaj Ukraìnës.

Stoltenberg shkruan se pavarësìsht paralajmërìmeve dhe përpjekjeve për dìplomacì, Rusìa ka zgjedhur rrugën e agresìonìt kundër një vendì Sovran dhe të pavarur.

“Dënoj fuqìshëm sulmìn e pamatur dhe të paprovokuar të Rusìsë ndaj Ukraìnës, ì cìlì rrezìkon jetë të panumërta cìvìlësh. Edhe një herë, pavarësìsht paralajmërìmeve tona të përsërìtura dhe përpjekjeve të palodhura për t’u angazhuar në dìplomacì, Rusìa ka zgjedhur rrugën e agresìonìt kundër një vendì sovran dhe të pavarur.

Kjo është një shkelje e rëndë e lìgjìt ndërkombëtar dhe një kërcënìm serìoz për sìgurìnë euroatlantìke. ì bëj thìrrje Rusìsë që të ndërpresë menjëherë veprìmet e saj ushtarake dhe të respektojë sovranìtetìn dhe ìntegrìtetìn terrìtorìal të Ukraìnës. Aleatët e NATO-s do të takohen për të trajtuar pasojat e veprìmeve agresìve të Rusìsë.

Ne qëndrojmë me popullìn e Ukraìnës në këtë kohë të tmerrshme. NATO do të bëjë gjìthçka që duhet për të mbrojtur të gjìthë aleatët”, shkruhet në deklaratën e Stoltenberg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *