Doris Pack ja plas në fytyrë ambasadores Kim: Ndihem e turpëruar nga ju. Po ndërhyni në

Znj.ambasadore Kim, nuk ka asnje ambasador ne ndonje vend demokratik qe sillet keshtu si ju. Ju po nderhyni vazhdimisht ne punet e brendshme te Shqiperise. Ju nuk po e nderoni vendin tuaj, SHBA. Ndihem e turperuar nga ju.

Ja si u shpreh nje dite me pare znj. Kim:

“Çfare po u premtoni votuesve, kur sponsori juaj eshte caktuar non grata nga SHBA per korrpsion?”, kjo ishte pyetje me te cilen e ka nisur mengjesin e sotem ambasadorja amerikane Yuri Kim duke iu drejtuar kandidateve te Berishes ne zgjedhjet e pjesshme vendore te 6 marsit.

Ambasadorja ka thumbuar ashper groteskun politik te kerkeses se kandidateve per nje vote nga qytetaret nga njerera ane dhe “goditjen” qe ka marre nga ana tjeter per korrupsion “kreu” i tyre nga SHBA, duke e konsideruar si nje absurditet.

Kim ka zgjedhur te beje kete deklarate te fuqishme permes pyetjeve.

“Kush do t’iu zoteroje nese fitoni?”, pyet ajo, duke nenkuptuar se edhe nese ata fitojne ndonje bashki me 6 mars, do te jene pa drejtues,  pasi Berisha eshte i vde kur politikisht dhe i shpallur non grata nga SHBA.

“Çfare duhet te presin shqiptaret?”, theksoi Kim ne menyre retorike, duke i dhene ne nje fare menyre pergjigje permes pyetjes, se nuk kane se çfare te presin dhe te marrin nga nje non grata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *