Ndryshoi dëshminë/ Basha punët pisk me prokurorinë Belge. Agjencitë në këmbë përsëri

Gazetari Artan Hoxha ka dhene detaje te reja lidhur me deshmine e dhene nga Basha per prokuroret belge. Hoxha, i cili gjithashtu u thirr nga belget per mesazhin e publikuar qe i ka mberritur Bashes dhe zyrtareve te policise, tha se kryetari i PD ka dhene deshmi te ndryshme.

Sipas gazetarit Basha kete here ka deklaruar ndryshe nga viti 2019. Hoxha thekson se ajo qe e komplikon Bashen eshte fakti se ka thene se per “Toyota Yaris” eshte informuar nga nje emigrant shqiptar, por kjo nuk eshte e vertete. Gazetari tha gjithashtu se prokuroret belge kane mbetur kete here te pakenaqur me deshmine e kryetarit te opozites.

Kam pasur nje kontakt me belget pasi kam publikuar nje mesazh. Basha deri tani nuk ka thene qe e ka marre nga agjenci te zbatimit te ligjit. eshte vene ne siklet sepse ka thene qe e ka marre informacion nga shqiptare emigrante. Nuk ka emigrant qe e di kete. Pra kete harrojeni qe e dinte njeri kaq kollaj. Ne Shqiperi mund te hyjne çdo dite ngarkesa te tilla.

I eshte derguar nje mesazh ku u thuhet ai tekst qe po vjen nje karrotrec. Ky informacion, personi qe e dergon thote qe jam punonjes i sherbimit informativ. Ky mesazh ne daten 22 Basha del dhe thote pak a shume te njejten gje ne parlament, por ia çon Ballen dhe grupeve te Elbasanit. Ben autogol sepse nuk ishin ata. Ai krijon problemin per Bashen, jurist te dale dhe te deklaroje nje mesazh te tille publikisht sepse ka vene ne alarm ata qe po bejne transportin.

Basha e thote kete ne Parlament. Ne daten 24, dy dite pas deklarates se Bashes kapet karrotreci u gjenden dy makina. Karrotreci ishte planifikuar te vinte nga Ankona, dhe ka zbritur ne Bari. Pse erdhi nga Bari? Duhet verifikuar.

Mendoj qe Basha ka kujtuar qe nuk do te kapen. Ata dyshojne qe nje ngarkese shume me e madhe se 3.4 ka kaluar. eshte nje gje krejt normale qe strukturat e krimit e perdorin. Une nuk e besoj, por belget e kane kete ne koke. Atyre iu duket e pabeseushme qe nje politikan te thote. Kur erdhen kete radhe Basha tha se u qendroj atyre qe u kam thene. Ata thane stop. Une di qe ata po e ndjekin kete gje.

Sa pane mesazhin, mendojne se po shkojne te burimi. Ne Shqiperi thuhet se ka qene operacion nderkombetar dhe Basha dekonspiroi. Jo nuk ka qene operacion nderkombetar.

“Kane ngelur kete here te pakenaqur nga deshmia e Bashes. Ata nuk e dine qe politikanet ne Shqiperi i ndryshojne deklaratat. Fati i keq i ka rene Bashes”, theksoi gazetari. tha ai.

Hoxha zbuloi po ashtu se autoritetet belge kishin planifikuar ta merrnin ne pyetje me 17 dhjetor Bashen, por u eshte kerkuar ta shtynin pasi do te ndikonin ne nje situate politike, pasi ne 18 Dhjetor mbahej Kuvendi Kombetar.

“Eshte e vertete qe autoritet kishin planifikuar marrjen ne pyetje te Bashes ne 17 dhjetor eshte anuluar sepse nese vini ne kete date se do te ndikoni ne nje situate politike dhe erdhen ate dite qe votohej per vettingun”, tha gazetari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.