Fatos Lubonja kap detajin që i nxjerr zbuluar/ Rama dhe Basha priten te jen……

Analìstì Fatos Lubonja në emìsìonìn, “Pìka mbì ì”, në News 24, ndërsa ìu referua aferës së ìnceneratorëve, dekalroì se Drejtësìa është kapur nga kreu ì ekzekutìvìt, Edì Rama. Aì shtoì më tej se kjo është arsyeja pse ajo nuk mund ta hetojë.

Lubonja po shtu ngrìtì pyetjen se pse Basha voton drejtësìnë në një kohë kur më parë aì ka deklaruar se drejtësìa është kapur nga Rama, gjë sìpas tìj ndre dyshìme se mes tyre ka bashkëpunìm.


“Rama tha që do të flasë drejtësìa, sepse sìpas tìj sot është e pavarur. Këtu mbetet çështja. Ore me një drejtësì të kapur, sepse unë kështu gjykoj. Rama tha se opozìta nuk ekzìston, e tha që aì ka lìdhje me popullìn. Rama ka kapur drejtësìnë dhe këtu ngrìhet pyetja tjetër, kjo opozìta zyrtare që ka hapur temën e ìnceneratorëve, që as përllogarìtet nga Rama ka një kondratìtacìon të madh. Basha dje folì për reformën në drejtësì që është përdorur nga Rama. Po sì ka mundësì që shkon dhe ì voton vettìngun Ramës për këtë drejtësì të kapur. Këtu ka një kontradìcìon. Kjo më shqetëson mua. Sì do e luftojmë këtë drejtësì?


Me fjalë? Fjalët ì kemì thënë të gjìtha, ì dì çdo njerì. Sìgurìsht mìrë është që të bëhet e qartë se ka një vjedhje. E dì dhe prokurorìa këtë, por nuk vepron sepse është e kapur. Cìla është mënyra për ta luftuar këtë regjìm? Unë ì referohem kryemìnìstrìt dje ì cìlì gazetarì sìç thashë e pyetì, ì tha dhe komìsìonìn dhe që ìnjoroì plotësìsht dhe tha se është drejtësìa.

Në fund ky komìsìon nuk bën hetìme sì prokurorìa, por thjesht sensìbìlìzon.”, deklaroì Lubonja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.