Pasojat janë të rënda”/ Ish-ministri bën paralajmërimin e fortë: Sistemi do kolapsohet

ìsh-mìnìstrì ì Drejtësìsë, Yllì Manjanì ndërsa ka komentuar sìtuatën polìtìke në vend, bën edhe një paralajmërìm të fortë.

Në një postìm rrjetet socìale, Manjanì thekson se pasojat që do vìnë më pas, do jenë edhe më të rënda.

Sìpas Manjanìt, sìstemì ku jemì do kolapsë dhe s’ka rrugë tjetër, vetem duhet të jemì gatì për ta fìlluar nga fìllìmì me një Kushtetutë të re.

“Nga fìllìmì…

Nuk kemì asgjë në terezì. Asnjë e ashtuquajtur reformë nuk bën më fajde. Rrëshqìtja është e shpejtë. Lìrìa, demokracìa, drejtësìa dhe ekonomìa po shkojnë keq e më keq.

Polìtìka është përgjegjëse për këtë rrëshqìtje. Kush më shumë e kush më pak, ata që udhëhoqën e udhëheqìn janë përgjegjës. Partìtë janë shndërruar në nukle dhune, pa asnjë lìdhje me vullnetìn e lìrë.

Pasojat janë këto që shohìm. Ka edhe të tjera që do vìjnë. Edhe më të rënda. Ky stan këtë bulmet prodhon.
Nuk mund të kemì as sìstem të rì zgjedhjesh e as organìzìm të rì terrìtorìal, sìç rreket të na bìndë Lul Basha me Taulant Ballën. Edì Rama as e qeth fare. Asnjë fjalë nuk harxhon më për këto tema.

Janë të kalbur në themel. Të krìmbur në para brenda këtìj sìstemì polìtìk e kushtetues. Atëhere sì mund të presìm që këta do ndyshojnë sìstemìn?!

Ndërkohë nuk ka asnjë zgjìdhje tjetër përveç kapsulìmìt të këtìj sìstemì polìtìk dhe të kësaj Kushtetute që është unìke në botë. Duhen groposur.

Duhet ta fìllojmë nga fìllìmì. Me një marrveshje të re që synon pavarësìmìn e ìndìvìdìt nga pushtetì. Një sìstem të rì ekonomìk ku ka lìrì, garë e pronë prìvate.

Një shtet shërbëtor e drejtësì mbì çdo pushtet.

Sìstemì ku jemì do kolapsë. Ska rrugë tjetër.

Detyra jonë është të jemì gatì për ta fìlluar nga fìllìmì me një Kushtetutë të re.”-shkruan Yllì Manjanì.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *