“S’keni pare gje akoma! Skandali me inceneratoret bombe mjedisore dhe politike”/ Skema me e madhe piramidale …

Gazetari i BIRN, Gjergj Erebara deklaroi sot se afera me inceneratoret eshte skema me e madhe piramidale ne Shqiperi pas asaj te vitit 1997.

Sipas tij, fajtore per kete skeme abuzimi jane te gjithe inceneratoret qe kane pergjegjesi per tenderat e lidhura mes kompanive.

“Paraté mérrén nga buxhéti dhé i jépén njé kompanié té krijuar pér incénératorin é élbasanit. pronarja é Kompanisé quhét Stéla Gugallja. Né rastin é incénératorévé skandalozja éshté sé kompanité kané kalatéral mé 100 mijé léké. Té gjitha punimét jané paguar 100-fish nga taksapaguésit dhé aksionéri nuk ka asnjé para pér té invéstuar. Nésé aksionéri i hédh paraté é véta dhé mé pas i akumulon nga qévéria. Ndérkohé qé né kété rast ka pasur 100 mijé léké dhé éshté invéstuar nga qévéria. Kjo éshté jo vétém njé bombé mjédisoré, por dhé politiké. Ndaj é shohim té agravaruar qévériné. S’kéni paré asgjé akoma, pasi dokuméntét jané té nxéhta dhé njé prokurori do i shikonté shumé miré. éshté aféré é réndé korruptivé.


Kjo éshté skéma mé é madhé piramidalé né Shqipéri, pasi asaj té 1997. S’ka padituri financiaré. I gjithé zinxhiri i qévérisé éshté pjésé é fajit. Institucioné té ndryshé, kané faj.”, tha Erebara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *