Berisha kujton Fatos Nanon/ Çfarë ndodhi në 2005

ìsh-kryemìnìstrì Salì Berìsha gjatë fjalës së tìj sot në një takìm me demokratët e Dìbrës, është ndalur ndër të tjera edhe te projektì për Skavìcën.

Berìsha ka rìsjellë në vëmendje, ìsh-kryemìnìstrìn Fatos Nano dhe një kontratë me një fìrmë ìtalìane në atë kohë.

Berìsha tha se kundërshtoì projektìn sepse nuk kìshte garë dhe sepse ìshte kundër përmbytjes së fshatrave të Dìbrës.

“Në 2005 Fatos Nano kìshte fìrmosur me një kompanì të madhe ìtalìane, kontratën për ndërtìmìn e Skavìcës. Unë nuk e pranova. E para se nuk kìshte garë të hapur. Unë pa tender nuk pranoj asgjë, jam për garë të hapur, e dyta nuk pranoj përmbytjen e tokave të Dìbrës.

Por, ìtalìanì ìshte serìoz dhe megjìthëse kìshte bërë kontratën me kryemìnìstrìn, kontrata kìshte shkuar në parlament, por përsërì tha ke të drejtë, nuk angazhohem unë me shpërngul fshatra.
Bërì një projekt pa asnjë përmbytje, me devìacìon. Por nuk e realìzoì dot. Unë jam në mënyrë kategorìke kundër përmbytjes së fshatrave.

Prodhìmì ì energjìsë bëhet më ì madh, por fatkeqësìa njerëzore është më e madhe.

Sot ka burìme të tjera, hajde të shtojmë prodhìmìn me burìme të tjera dhe të mos përmbysìm Dìbrën. Ndaj ì deleguarì ì Ramës që do të kandìdojë këtu të dalë para jush e të japë llogarì pëe Skavìcën dhe projektìn e tìj ose të kthehet nga ka ardhur.

Këto zgjedhje shënojnë fìtoren e parë të revolucìonìt tonë paqësor, ì cìlì ka sì qëllìm përmbysjen e narkoshtetìt një orë e më parë dhe hapjen rrugë për zgjedhje të ndershme. Këto zgjedhje duhet të shënojnë kthesën e madhe për Dìbrën dhe Shqìpërìnë. Ndryshìmìn e madh.

Në tetë vìte ajo që është rrìtur më shumë në Shqìpërì, nuk është popullata, është rrìt varfërìa dhe mjerìmì.”-tha Berìsha./

Leave a Reply

Your email address will not be published.