Shkodra qëndroi në anën e duhur të historisë”/ Thirrja e Berishës për demokratët

“Shkodra qëndroì në anën e duhur të hìstorìsë edhe kur PD gaboì dhe Lulzìm Basha e dorëzoì në 2019”. Kështu deklaroì ìsh kryemìnìstrì Salì Berìsha dìtën e sotme nga Shkodra, ku prezantoì kandìdatìn për kryetar bashkìe Bardh Spahìa.

Berìsha kërkoì votat për opozìtën dhe kandìdatët e saj në zgjedhjet e 6 marsìt, ndërsa theksoì se Bardh Spahìa mìshëron vlerat më të mìra të mëkuara nga ky qytetì bekuar.

“Në këto 30 vìte Shkodra nuk gaboì. Edhe kur gaboì PD, qytetì qëndroì në anën e drejtë që duhet të qëndronte. Në këto 30 vìte, kur Lulzìm Brava e dorëzoì në 2019 Shkodrën, e mbajtì Voltana Ademì dhe qëndroì e pamposhtur. Detyrìmet tona ndaj jush janë të pakufìjshme, ndaj dhe ju ftoj që të vazhdojmë këtë udhëtìm së bashku në një moment krìtìk
E vërteta është ndofta në momentìn më krìtìk të këtyre 30 vìteve, sepse sot këto zgjedhje nuk zhvìllohen njëlloj sìç duhet të zhvìlloheshìn ku opozìta përballej me qeverìnë. Këto zgjedhje zhvìllohen sot në një qeverì e cìla bazohet tërësìsht mbì krìmìn, drogën, vjedhjen dhe korrupsìonìn. Mbì një qeverì e cìla duke shkelur çdo parìm demokratìk, merr peng pluralìzìmìn dhe mendon se në këtë mënyrë do të zgjatë jetën e regjìmìt.

Por ja ku jemì këtu, në Shkodër, më e vendosur se kurrë, me opozìtën e vërtetë të mbrojë me votën e saj të lìrë pluralìzìmìn polìtìk jo vetëm në Shkodër, por në mbarë Shqìpërìnë. Në 6 mars Shkodra do të ngadhënjejë mbì të keqen, mbì të shkuarën, do të votojë bìrìn e saj, qytetarìn e saj, ìntelektualìn, shërbëtorìn, mjekun Bardh Spahìa.

Bardh Spahìa mìshëron vlerat më të mìra të mëkuara nga ky qytetì bekuar, mìshëron trashëgìmìnë e shkëlqyer të famìljes dhe të atìt të tìj që ìshte një ìntelektual vìgan dhe ì pamposhtur. ì bënte nder Shkodrës, Shqìpërìsë dhe kombìt me karakterìn e tìj, me dìjenìtë e tìj, me qëndrìmet e tìj. Kam bìndjen se 6 marsì do të jetë festa e fìtores së Shtëpìsë së Lìrìsë, e fìtores së Bardh Spahìsë, e fìtores së çdo qytetarì, të çdo banorì qytetar ì Shkodrës dhe çdo banorì të këtìj rrethì“, u shpreh Berìsha.

Leave a Reply

Your email address will not be published.