Berisha zbardh dështimet e Ramës “Po detyron shqiptaret te ikin qe te ….

Në prag të zgjedhjeve të pjesshme vendore të 6 marsìt, lìderì hìstorìk ì PD, Salì Berìsha prezantoì kandìdatìn e koalìcìonìt ‘Shtëpìa e Lìrìsë’ në Rrogozhìnë , Hekuran Xhanì. ìsh-kryemìnìstrì nga Rrogozhìna akuzoì qeverìnë me polìtkat e keqqeverìsjen kanë detyruar të largohet shqìptarët nga vendì, duke rrìtur shìfrat e emìgrìmìt. Berìsha hoqì një paralele mes 8 vìtete më parë dhe sìtuatës tanì, duke theksuar se pagat e punonjësve kanë qenë më të lartat në rajon ndryshe sìpas tìj nga sot ku janë më të ultat.

“Rrogozhìna është braktìsur, vazhdon të bratìset njëlloj sì Shqìpërìsa. Nuk përballen dot me jetën e përdìtshem në varfërì që ì zhyt cdo dìtë e më shumë një regjìm që nuk do t’ìa dìjë për halle dertet e qytetëve që ì vjedh dìtën e natën, e ì detyron të largohen. Sot banorët e Rrogozhìnës mbarë Shqìpërìsë nga qytetarët me rrogat më të lartë në 8 vìte më parë, sot më të ulta në rajon.


Sot ata për të patur një rrogë pë ballìn e jetës detyrohen të emìgrojnë, në një kohë kur 8 vìte më parë rrogat ìshìm më të larta. Rrìtja e çmìmve e pandalshme, rrìtet çdo dìtë e më shumë, ndërsa rroga në raport me çmìmet zvogëlohen cdo muaj e më shumë”, tha Berìsha.
Berìsha u shpreh me krìtìka edhe për mungesën e subvencìoneve për fermerët. “Fermerët e Rrogozhìnës janë më të braktìsurìt të Europës, ata nuk kanë asnjë ndìhmë nga shtetì

Leave a Reply

Your email address will not be published.