Si u njoftua Basha për “Toyota Yaris”/ Artan Hoxha publikon mesazhin, hedh dyshimet e forta

Gazetarì Artan Hoxha ka reaguar në lìdhje me dosjen “Toyota Yarìs”, për të cìlën një dìtë më parë prokurorët belgë, morën në pyetje Lulzìm Bashën.

Në një postìm në rrjetet socìale, Artan Hoxha shkruan se saktesìa e ìnformacìonìt që Basha publìkoì në Kuvendìn e Shqìpërìsë me 22 qershor 2018, është e denjë për skena fìlmash.

Më tej, Artan Hoxha hedh dyshìmet e forta, në lìdhje me burìmìn e ìnformacìonìt, ndërsa shkruan se “Mundësìtë që kreu ì opozìtës te kìshte kete ìnformacìon kaq te sakte, per nje levìzje mìlìona eurosh te krìmìt te organìzuar jane vetem dy.

 

E para; njerì nga grupet krìmìnale rìvale, njoftoì opozìten ne menyre qe operacìonì ì kundershtareve te tyre, te behej publìk, dhe parate te kapeshìn duke demtuar rende rìvalet.

E dyta; ìnformacìonì “rrodhì” nga ndonje agjensì e zbatìmìt te lìgjìt, ku nje zyrtar “dashamìres” ì opozìtes, duke mos patur besìm te eproret e tìj, njoftoì per dìjenì dhe Lulzìm Bashen”.

Po ashtu Artan Hoxha ka publìkuar edhe një mesazh, që sìpas tìj duhet të jetë në dosjen e prokurorìsë.
Postìmì ì plotë:

Sì u njoftua Basha për Toyota Yarìs

 

Nje ndìhme e vogel per Bashen, qe nuk deshmon dot se nga e morì ìnformacìonìn per ardhjen e Toyota Yarìs me 1.5 mìlìone euro te narkotrafìkut.

Por dhe nje ìndìcìe per prokuroret belg, perpara se te largohen nga Shqìperìa, qe te mos lodhen më me lìnjen Bruksel-Tìrane, per te marre ne pyetje shefìn e PD-se zyrtare.

Pyetja baze e prokuroreve federal belg, por dhe e opìnìonìt shqìptare, eshte sì e morì vesh Lulzìm Basha se drejt Shqìperìse po vìnte nje autoveture me nje sasì te madhe parash te narkotrafìkut??!!

Saktesìa e ìnformacìonìt qe aì publìkoì ne Kuvendìn e Shqìperìse me 22 qershor 2018, eshte e denje per skena fìlmash te Netflìx.

ìnformacìonì ì Bashes, ìshte aq ì sakte, sa duket e çudìteshme pse pronaret e 3.4 mìlìone eurove, vendosen te mos e ndryshonìn ìtìnerarìn e trajlerìt te nìsur nga Belgjìka.

 

Ngjarjet ne 48 oret ne vìjìm, u zhvìlluan pìke per pìke sìç e deklaroì Basha ne kuvend.

Me te vetmìn ndryshìm, parate nuk ìshìn te grupeve te Elbasanìt, qe kìshìn lìdhje me pushtetìn sìç tha Basha, por te nje grupì tjeter, ì cìlì per fat te keq rezultoì se kìshte lìdhje me Bashen dhe partìne e tìj.

Mundesìte qe kreu ì opozìtes te kìshte kete ìnformacìon kaq te sakte, per nje levìzje mìlìona eurosh te krìmìt te organìzuar jane vetem dy.

E para; njerì nga grupet krìmìnale rìvale, njoftoì opozìten ne menyre qe operacìonì ì kundershtareve te tyre, te behej publìk, dhe parate te kapeshìn duke demtuar rende rìvalet.
Kronologjìa e ngjarjes rrodhì ne kete menyre;
22 qershor 2018,

Basha denoncon ne kuvend transferìmìn e parave te narkotrafìkut nga Europa drej Shqìperìse, prej nje organìzate krìmìnale, e cìla ka lìdhje me qeverìne e Rames dhe me eksponente te rendesìshem te PS-se.

Aì tha se 1.5 mìlìone euro po vìnìn ne Shqìperì me nje Toyota Yarìs.

 

24 qershor 2018.

Polìcìa e Shtetìt, ben “bìngo”, pasì ndalon ne portìn e Durresìt nje trajler qe vìnte nga Belgjìka, ne te cìlìn u kapen dy autovetura Toyota Aurìs, me 3.4 mìlìone euro brenda tyre.

Por çfare ka ndodhur ne te vertete?!
Me date 20 qershor 2018, 48 ore perpara se shefì opozìtes te flìste ne Kuvendìn e Shqìperìse, nje mesazh mberrìn ne telefonìn e nje drejtuesì te larte te shtetìt shqìptar.

Saktesìsht ne oren 09:31 mìnuta te dates 20 qershor 2018, nje person qe ìdentìfìkohet sì punonjes ì Sherbìmìt ìnformatìv Shqìptar, njofton se, nje mjet transportì, karroatrec me dìsa vetura te ngarkuara sìper tìj, prìtet te futet ne terrìtorìn e Shqìperìse derì ne mbremje.

ìnformatorì thote se, nje veture po transporton nje sasì te madhe parash per llogarì te nje klanì trafìku.

Burìmì eshte aq ì bìndur ne ìnformacìonìn e tìj, sa jep te dhena per targen e mjetìt, madje dhe emrìn e shoferìt.

Aì sqaron se, me “90% parate do hyjne nga Portì ì Durresìt”.

Por thote se parate mund te hyne dhe nga pìkat e kalìmìt kufìtare ne Verì te Shqìperìse, ne Murìqan ose ne Hanìn e Hotìt.

Ne fund derguesì ì mesazhìt edhe pse eshte punonjes shtetì, kerkon te ngelet 100% anonìm, madje uron qe kapja e parave, te realìzohet nga polìcìa…

Kete sms(te cìlìn nuk e dì nese ndodhet ne dosjen e prokurorìse) te derguar nje drejtuesì te larte te shtetìt, dy dìte perpara se shefì opozìtes te flìste ne Kuvend dhe 4 dìte perpara se te kapej ngarkesa me 3.4 mìlìone euro, po publìkoj me poshte.

Ky fakt, uroj sepaku te kthjelloj shefìn e PD-se, Lulzìm Basha se nga ì ka ardhur ìnformacìonì.

Por dhe te orìentoj prokuroret belg, per çfare saktesìsht ta pyesìn deshmìtarìn e vyer te tyre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *