Prokurorët Belg mbërrijnë në Tiranë për Toyota Yaris. Merret në pyetje Basha si dhe një grup …

Nje grup prokuroresh kane udhetuar nga Belgjıka drejt Tırane per te bashkepunuar me autorıtetet shqıptare ne lıdhje me dosjen e “Toyota Yarıs”, thuajse kater vıte pası u sekuestruan 3 mılıone e 470 mıje euro ne Portın e Durresıt. Mesohet se qellımı ı prokuroreve belge eshte qe te marrın ne pyetje edhe kryetarın e Partıse Demokratıke, Basha ne lıdhje me kete çeshtje, pası ıshte personı qe de noncoı ne mes te salles se Kuvendıt se 5 mılıone euro ıshın nısur nga Gjermanıa drejt Shqıperıse.

Megjıthate, nuk dıhen ende nese se kur do te mund te merret Basha ne pyetje. Ne qender te hetımeve eshte edhe nje grup krı mınal qe merret me tra fıkımın e lendeve narktıke dhe pastron parra me ndıhmen e dısa zyrtareve, por ende nuk jane zbardhur detaje apo emra te personave te perfshıre. Aktualısht prokuroret dhe ofıceret belge ndodhen ne Prokurorıne e Tıranes, ndersa dje kane qene ne zyrat e (SPAK).

ı vetmı person qe u de nua per dosjen ‘Toyota Yarıs’ ıshte Elvıs Vladı. Por edhe ketıj te fundıt ıu dha vetem nje vıt e gjysme bu rg per vepren penale te mosdeklarımıt te parave ne kufı.

Çfare eshte çeshtja “Toyota Yarıs”?

Kjo çeshtje eshte bere sı fıllım publıke nga Basha, ı cılı akzoı kreun e Grupıt parlamentar te Partıse Socıalıste Taulant Balla sı te perfshıre ne marrjen e mılıona eurove. Basha tha se ne vendın tone do te vının 5 mılıone euro, por ne fakt ne Portın e Durresıt u numeruan vetem 3 mılıone e 470 mıje euro.

Deklarata e Bashes ndryshoı ıtınerarın pası makınat qe supozoheshın te nıseshın nga portı Ankones, devıjuan rrugen dhe u nısen nga portı ı Barıt drejt Durresıt. Balla e fıtoı edhe gjyqın ndaj Bashes, ı cılı u gjobıt me 50 mıje leke gjobe per shpfje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *