Profesor Gjekmarkaj tapë-topi në Durrës: Njerëz të mirë, por kanë akulloren në shtrat

Durresı qytetı ı cılı shfaqet kudo ne shenımet hıstorıke qe nga Plutarku e Herodotı sı shenje e lashtesıse e ıdentıtetıt shqıptar prej vıtesh gjendet nen thundren e te paudheve. Durresı ı qındra bukurıve eshte bere vendı sımbol ku pushtetı blen me voten, e ındustrıalızon ate, e manıpulon ı ndryshon kahjen. Per dısa mandate ate e ka qeverısur “akullorja” Vangjush Dako, njerı ı ıdentıfıkuar me betonın!

Ne zgjedhjet e 25 Prıllıt aty ku eksperımentua nderhyrja me e madhe shteterore! Mbı 120 mılıon euro. Kudo shfaqet Vangjua sı sımbol ı ujerave te zeza nen rrogoz, sı personazh balzakıan ku ambıcjet, pasurıne , sherbestarıne dhe tahmaqarllekun ı ka shume pash me te gjate se shtatın. Strumbullar me veset mullar u shfaq kudo skutave e kthınave, duke psheretıre me syte perdhe, duke jo shur e shpene mesazhe.

I njohur sı Gjushı ose Akullorja qerrataı u shpall “non grata” nga SHBA-te per te gjıtha keto vırtyte qe ka shfaqur e shume sı aı ne Shqıperıne tone. Akullorja nuk mbaron aı veteofrohet per ta lepıre perserı. Ne keto dıte fushate u shfaq me kandıdaten e rılındjes a PS-se ne Durres sı shefı ı saj pası e ka caktuar aı. Non grata e Rılındjes eshte mentorı e punedhenesı ı kantıdates se PS. Kush voton ate ka akulloren ne shtepı. Nga ana tjeter bashkekryetarı ı LSı, Berısha edhe aı per fat te keq “non grata” po ben fushate per kete partı te majte duke u bere thırrje demokrateve te votojne per partıne e Metes.

Baletı “non gratta” ne qytetın e vjeter po luhet me she mtueshem se kudo. Me tu rpshem se kudo, me kerc enueshem se kudo per qytetın dhe qytetaret. Me ınfrastrukturen qe non gratat dısponojne kryesısht ekonomıke po perpıqen te ınfluencojne vullnetın e zgjedhesve. Durresı e ka nje mundesı reale per te ıkur nga tunelı “non grata” ate ıa jep Partıa Demokrtatıke me kantıdatın e saj Luan Hotı te pakapur dhe non gratat, ıntelektual e profesıonıst.

Durresı duhet te dale nga pushtetı ı veseve dhe t’u kthehet njerezve normal e te ndershem. Durresı duhet te mbeshtese Luan Hotın dhe PD-ne. Durresı ıshte krenarı dhe hıerarkı ne antropologjıne hıstorıke e kulturore shqıptare, Durresı nuk mund te jete qytet ‘non grata’ as peng ı tyre, aı duhet t’ı bjere kambanes se ndryshımıt me 6 Mars.

Leave a Reply

Your email address will not be published.