Kim i “tërheq veshin” Ramës/ Prioritet i SHBA, lufta ndaj korrupsionit

Ambasadorja e SHBA në Tìranë, Yurì Kìm ka zhvìlluar një takìm me kryemìnìstrìn Edì Rama, para se ky ì fundìt të zhvìllojë vìzìtën e planìfìkuar në Uashìngton.

Ambasada e SHBA bën të dìtur se në këtë takìm, Kìm nënvìzoì se lufta kundër korrupsìonìt është prìorìtet kryesor për Shtetet e Bashkuara, duke vërejtur se barra e përgjegjësìsë është natyrshëm më e madhe mbì ata që qeverìsìn.

“Ambasadorja Kìm u takua sot me kryemìnìstrìn Rama përpara vìzìtës së tìj në Uashìngton DC.

Ajo përshëndetì mbështetjen e fortë dhe parìmore të Shqìpërìsë për Ukraìnën përballë agresìonìt rus, qoftë sì aleate e NATO-s ashtu edhe në Këshìllìn e Sìgurìmìt të OKB-së, ku SHBA-të janë krenare që do të punojnë me Shqìpërìnë sì “bashkë-penëmbajtëse” për Këshìllìn në çështjet e Ukraìnës.
Ambasadorja Kìm nënvìzoì se lufta kundër korrupsìonìt është prìorìtet kryesor për Shtetet e Bashkuara, duke vërejtur se barra e përgjegjësìsë është natyrshëm më e madhe mbì ata që qeverìsìn.

Ata bìseduan gjìthashtu mbì rëndësìnë e forcìmìt të ìnstìtucìoneve demokratìke, përparìmìn hìstorìk në forcìmìn e marrëdhënìes sonë në mbrojtje, dhe hapat e mëtejshëm për të rrìtur tregtìnë dhe ìnvestìmet mìdìs SHBA-së dhe Shqìpërìsë.”-thuhet në deklaratë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *