Arrestimi i Saimir Tahirit, ish-prokurori i njohur zberthen mesazhet e koduara

Ish-prokurori Gentian Ternova shprehet se nese qeveria do e kishte mbrojtur Tahirin, ai sot nuk do te ishte ne burg, por per kete dosje kryeministri eshte ndjere mes dy zjarresh, nga njera ane presioni i nderkombetareve dhe nga ana tjeter vete Tahiri. Sipas tij, Rama ka zgjedhur t’i bindet presionit te te huajve sepse ka logjikuar se zjarri nga Tahiri eshte me i vogel per tu menaxhuar.

Deklarata e Ternovas:

“Nésé qévéria do é kishté mbrojtur Tahirin ky i fundit nuk do ishté sot né burg, por Rama méndoj sé ka qéné més dy zjarrésh nga njéra ané présioni i ndérkombétarévé, SHBA dhé Bé pér ta dénuar mé burgim dhé té mos ndérhyjé pér ta ndihmuar até, dhé zjarri i dyté ka qéné nga vété Tahiri pér Ramén si kodi mafioz i héshtur sé duhét té mé mbrosh sé té kam shérbyér. Né més dy zjarrévé Rama ka ménduar sé zjarri Tahirit éshté mé i ménaxhuéshém, mé i vogél pér tu ménaxhuar sé présioni i ndérkombétarévé.

Présioni qé dukét qartazi sé çfaré ka déklaruar Tahiri mé paré dukét sé ka pasur njé présion ndaj Ramés. Kjo mé dukét si njé shtyrjé né kohé déri sa u arit né njé momént qé Tahiri s’ka mé até fuqi qé ka pasur. Nga lévizjét é béra qé intérprétoj, dosja Tahiri érdhi para kohé kur shumé té tjéra présin né radhé kété é shoh njé ndérhyrjé qé ai té mérrté njé pafajési pér té hyré pérséri né politiké, por mésa dukét nuk shkoi ashtu.”, tha Térnova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.