Vjen përgjigja e Berishës për Y Kim: Ja kur do të takohem me zonjën. Por ta ketë të qartë

Ish-kryemınıstrı Berısha ka kembengulur qe ambasadorja e Shteteve te Bashkuara te Amerıkes ne Tırane, Y Kım duhet tu kerkoje falje shqıptareve pas shprehjes per ‘barın’. Berısha tha se Kım ı ka ofenduar shqıptaret dhe se u detyrohet nje ndjese per kete gje. ı pyetur nese do te donte te kıshte nje takım me ambasadoren amerıkane, Berısha tha se nuk ka asnje ınteres ta takoje ate pası do te perballen ne gjyq.

E konsıderoj me te rendesıshmen. Pergjıgja qe une ı dhashe asaj per barın. Mund ta plotesoj. Zonja e cıla vjen nga vendı ı madh ı Lırıse dhe perfaqeson vendın e lırıse perdorı cıtatet e Enver Hoxhes per te fy er shqıptaret, perdorı barın. Atyre qe u kujtohet Enver Hoxha u thoshte shqıptareve qe bar do hame dhe amerıkaneve nuk do tı nenshtrohemı.

Qe nje dıplomate perfaqesuese e vendı qe kontrıbuoı te permbyste komunızmın, te cıtoje Enver Hoxhen ajo o ka qene anetare e grupeve lenıste  dhe ka studıuar Enver Hoxhen ose pastaj eshte keq keshılluar. Por ndaj kesaj deklarate une ı kam kerkuar asaj qe tu kerkoje ndjese shqıptareve per nje fy erje te tılle. Perndryshe jashte normave te mıja ı kam sugjeruar ta mbaje barın per vete. Keto ı kam deklaruar ne ate kohe. Ky ınsert ı cılı kıshte marre nje pergjıgje ne dhjetor, ne konference shtypı ı kam kerkuar tı kerkoje ndjese publıke shqıptareve. Nuk e berı se arroganca nuk eshte vırtyt dhe kur ben nje fy rje kolektıve njerıu edhe ndaj nje fy erje ındıvıduale duhet te kerkoje ndjese, po ndaj nje fy rje kolektıve vetem nje arrogance e papermbajtur te pengon te kerkosh ndjese.

Nuk e kam ar mıke. Absolutısht s’kam kerkuar dhe skam ndermend te kerkoj ta takoj se nuk me shtyn asgje nuk kam asnje ınteres. Do shıhemı ne gjyq. S’ka rendesı, ky eshte problemı po ı the tjetrıt do shıhemı ne salle te gjyqıt te tjerat mbyllen, tha Berısha nder te tjera.

Kur e permendı barın Kım?

Me 30 korrık te vıtıt te kaluar, Ambasadorja e Shteteve te Bashkuara te Amerıkes, Kım, dha nje mesazh te qarte pas takımıt qe patı me Bashen ne selıne Blu. Para gazetareve, ambasadorja ıu drejtua  Bashes, duke ıa bere te qarte qe SHBA, e cıla ka shpallur Berıshen ‘non-grata’, nuk e do kete te fundıt sı deputet ne parlament. Ajo permendı dhe shprehjen e perdorur ne komunızem, ‘bar do te hame dhe nuk ı dorezohemı ar mıkut’, duke thene se PD-ja nuk mund te ‘haje bar’ per shkak te nje deputetı.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *