BE dhe SHBA per here te pare behen bashke dhe mbeshtesin Shqiperine ne rrugen e saje ne…

Delegacioni i BE-së në Shqipëri dhe Ambasada e SHBA në Tiranë kanë dalë me një deklaratë të përbashkët për vettingun. Dy ditë para se parlamenti të votojë për ndryshimin kushtetues që lejon zgjatjen e afatit të institucioneve të vettingut, Ambasada e SHBA dhe e BE iu bëjnë thirrje deputetëve ta votojnë.

Në deklaratën për shtyp të dy selive diplomatike, thuhet se ‘kjo nuk është çështje partiake’ dhe se ‘shpresojmë që të gjithë deputetët- pavarësisht nga përkatësia partiake – ta shohin këtë si një çështje të interesit kombëtar dhe të votojnë në përputhje me të’. Sipas BE dhe SHBA, vota për zgjatjen e vetingut është votë për të ardhmen e Shqipërisë në BE.

Në deklaratën për shtyp të dy selive diplomatike, thuhet se ‘kjo nuk është çështje partiake’ dhe se ‘shpresojmë që të gjithë deputetët- pavarësisht nga përkatësia partiake – ta shohin këtë si një çështje të interesit kombëtar dhe të votojnë në përputhje me të’. Sipas BE dhe SHBA, vota për zgjatjen e vetingut është votë për të ardhmen e Shqipërisë në BE.

Ndryshimi kushtetues që zgjat mandatin e organeve të vettingut në drejtësi është në rendin e ditës së seancës plenare të kësaj të enjteje, 10 shkurt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *